6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl oscarları sahiplerini buldu

BİNGÖL OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU

Bingöl'de faaliyet gösteren Tavz Kültür, Sanat ve Kalkınma Derneği (Tavz-Der) tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Bingöl Oscarları' düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bingöl Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören ile ödüller sahiplerine verildi. Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Tavz-Der Başkanı Veysel Çeliker, Bingöl'e renk katmak için böyle bir çalışma yaptıklarını ve ilk defa yerel anlamda oscarların belirlenmesi için anket düzenlediklerini söyledi. Çeliker, 20 anketörün görev yaptığı halk anketi çalışmasında 7 ayrı dalda, 7 birincinin seçilerek ödüllendirildiğini dile getirdi. Çeliker, "Bingöl Oscarları halk anketi Bingöl, İstanbul, Ankara, Malatya, Elazığ, Muş, Diyarbakır, Konya ve 4 ilçemizde gerçekleştirilmiştir. Anket bitimi sonrası kurulan oy sayım ekibinin büyük titizlikle incelediği formların sayımı 19 Aralık Cumartesi itibari ile sona ermiştir. Yapılan sayımın sonucunda birinciler belirlenmiş ve yazılı bir tutanakla bu gecede duyurulmak üzere muhafaza edilmiştir" dedi.

Bu uygulamanın Türkiye'de düzenlenen ilk yerel oscar çalışması olduğunu belirten Veysel Çeliker, geceye katılanlara teşekkür etti. Çeliker, "Oscar gecesinde yılın yerel sanatçısı, yılın yerel gazetesi, yılın kültürel-akademik çalışması, yılın sivil toplum kuruluşu, yılın vekili, yılın düşünce adamı ve yılın kamu kurumu dallarında belirlenen birincileri ödüllendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından halk anketinde en çok oyu alarak birinci seçilenler duyuruldu. Ankette yılın vekili Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, yılın düşünce adamı Doğan Karasu, yılın kurumu Bingöl Valiliği, yılın sanatçısı Yakup Koçak, yılın kültürel çalışması Çevlik'te Yaşadılar isimli kitabı ile Ahmet Bulmuş, yılın sivil toplum kuruluşu İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi seçilirken, Solhan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdulgafur Bildik, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Zafer Ercan ve AKUT Bingöl Birim Şefi Ahmet Ateş ise yılın onur oscarları ödülüne layık görüldü.

Törene Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİNGÖL OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
BİNGÖL OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 12:57:00
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 13:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?