3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Bingöl polisine ilk yardım eğitimi

Bingöl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, polis memurlarına ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı. 

İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda sağlık memuru ve ilk yardım eğitmeni Cengiz Ekinci tarafından verilen ilk eğitimde, kaza esnasında yaralılara nasıl müdahale edileceği anlatıldı. 

İlk yardımın aniden hastalanan ya da kazaya uğrayan kimseye gerekli acil bakım ulaşana kadar olay yerinde çevre imkanlarından yararlanılarak yapılan müdahale olduğunu belirten Ekinci, amacın bu kişilerin hayatta kalmasını veya sakatlanmamasını sağlamak olduğunu ifade etti. 

Çoğunluğu trafikte görevli olan 25 polis memurunu bilgilendiren Ekinci, öncelikle yaralıya hafifçe dokunup bilincinin yerinde olup olmadığının saptanması gerektiğini söyledi. Ekinci, "Yaralının nefes alıp almadığına bakılır. Nefes almıyorsa, ağız veya burundan suni teneffüs yapılır. Kan dolaşımının gerçekleşip gerçekleşmediğini anlamak için nabız kontrol edilir. Yaralının nabzı yoksa kalp masajına başlanır. Temel yaşam desteği tek kişiyle yapılıyorsa 15 ve 2 tam nefes şeklinde tekrarlanarak uygulanmalıdır" dedi. 

İlk yardım eğitiminin 3 gün süreceği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?