6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl sular altında

BİNGÖL SULAR ALTINDA

Bingöl'de etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkilerken, birçok ev, iş yeri ve bazı kurumların bahçeleri sular altında kaldı.

Dün geceden itibaren etkili olan yağmur bazı bölgelerde altyapıda tıkanıklığa neden olurken, birçok ev ve iş yerinin bodrumlarını su bastı.

Tarım İl Müdürlüğü lojmanlarının da içinde bulunduğu Düzağaç Kampüsü de sular altında kaldı. Bingöl-Muş karayolu üzerinde başlatılan yol yapım çalışmaları kapsamında karayolu kenarındaki su kanalı kapatılınca yağmur suları bölgede bulunan Tarım İl Müdürlüğü bahçesine doldu.

HİZMET BİNASI ÖĞLE SAATLERİNE KADAR AÇILAMADI

Tarım İl Müdürlüğü'nde su baskını nedeniyle lojmanlarla birlikte zarar gören hizmet binasının öğle saatlerine kadar açılamadığı belirtildi. Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, defalarca yaptıkları müracaatlardan bir sonuç alamadıklarını söyleyerek, "Güzergahta bulunan karayolu çalışmaları tamamlandı ancak yol kenarındaki su kanalı yapılmadığından dolayı yağmur suları olduğu gibi bizim bahçeye doluyor. Dün geceden itibaren etkili olan yağmur nedeniyle bahçe tamamen sular altında kaldı.

Kalorifer kazanının bulunduğu daireyi su bastı. Hizmet binası bahçesini su bastığı için öğleye kadar personelimiz binaya giremedi. Karayolları Şube Şefliği ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bahçeye gönderilen iş makineleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından personelimiz öğleden sonra hizmet binasına girmeye başladı. 3 yıldır aynı sorunları yaşıyoruz. Bu sorunun acilen çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" dedi.

Karayolları 84. Şube Şefliği tarafından bölgede geçici olarak çalışma başlatılırken, cadde kenarındaki su kanalının da yakında yapılacağı belirtildi.

SU ALTINDA KALAN BODRUMLARA BELEDİYE MÜDAHALE EDEMEDİ

Yağışlarla birlikte birçok ev ve iş yerinin bodrum katını da su bastı. Altyapı yetersizliği nedeniyle bodrumları su altında kalan vatandaşların Belediye Başkanlığı'na yaptıkları başvurular sonuç vermedi. Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan İhlas Ev Aletleri Mağazası'nın bodrum katı da su altında kaldı. Mağaza yetkilileri suyu çekmek için Belediye Başkanlığı'na başvurarak yardım istedi. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ile görüşen yetkililerin tüm uğraşlarına rağmen vidanjör temin edilemedi. Bingöl Belediyesi'ne ait bir vidanjörün Genç ilçesinde görevlendirilmesi nedeniyle bodrumlara dolan sular vatandaşların kendi imkanları ile boşaltıldı. Belediye Başkanı Serdar Atalay, şehirde tek vidanjör olduğunu ve bunun da her yere yetişemediğini belirterek, "İlimizde belediye haricinde vidanjör bulunmamaktadır. Belediyemiz bünyesinde ise iki adet vidanjörümüz var, bunlardan biri arızalı ve eski. Kaynak yetersizliğinden bunu yaptıramadık. Çalışan tek vidanjörümüz de Genç ilçesinde askeri alanda çalışma yapıyor. Özel İdare Genel Sekreterliği'ne defalarca bu konuda yazı yazıp bir vidanjör alınmasını talep ettik. Alınmayınca bizim elimizdeki tek vidanjör ile her yere ulaşamıyoruz" dedi.

Ev ve iş yerleri su altında kalan vatandaşlar ise her yıl yaşadıkları bu sorunların çözüme kavuşturulması için yetkililerden duyarlılık beklediklerini ifade etti.

BİNGÖL SULAR ALTINDA
BİNGÖL SULAR ALTINDA
BİNGÖL SULAR ALTINDA
BİNGÖL SULAR ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 14:45:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 14:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?