2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl tarihinde bir ilk!

BİNGÖL TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son Valiler Kararnamesi'yle Bingöl'e atanan Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, yeni görevini devraldı. Bingöl'e ilk kez daha önce valilik yapmış bir bürokratın atandığı belirtildi.

Elazığ'dan karayolu ile Bingöl'e gelen Vali M. Hakan Güvençer, hükümet konağı önünde kurum amirleri ve polis tören mangası tarafından karşılandı. Aracından indikten sonra karşılama törenine katılanlarla teker teker tokalaşan Bingöl'ün yeni Valisi Güvençer, tören mangasını selamladıktan sonra makamına geçti. Mesai arkadaşları ile bir araya gelen Vali Güvençer, yaptığı açıklamada, Bingöl Valiliği görevi için aldığı sorumluluktan şeref duyduğunu söyledi. Vali Güvençer, "Sorumluluk almaktan şeref duyduğum

Bingöl Valiliği görevini bugün itibarıyla devraldım. Bingöl halkının dertlerini, mutluluğunu paylaşarak onlarla birlikte hareket edeceğim. Benden önce bu görevi yapmış tüm arkadaşlarıma ve özellikle de görevi devraldığım değerli Vali'm İrfan Balkanlıoğlu'na şahsım, vilayetim ve Bingöllüler adına teşekkür ediyorum. Bingöl'e hizmet görevini değerli Bingöllüler ve mesai arkadaşlarımla birlikte yaparak sorun ve sıkıntıları çözmeye çalışacağız. Kamu hizmetlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacağız.

Vali olarak Bingöl sınırları içerisinde yaşayan en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesin dertleriyle ilgilenip can ve mal güvenliğini sağlamanın ve bu kişilere kamu hizmetlerini en iyi şekilde ulaştırmanın hesaplarını yapacağım. Bingöllülere hizmet etmek için görevlendirildik. Bingöllüler emin olsunlar ki, bir amirden ziyade yaşlarına göre burada yaşayan insanların arkadaşı, dostu, ağabeyi veya babası olacağım. Çok ağır bir görev üstlendim. Bütün vatandaşlarımızın sorumluluğu omuzlarımda, bu bilinç ile hizmet etmeye çalışacağım. İlk gün Allah'ın adını anıp 'Besmele' ile işe başladık. İnşallah imkanlar nispetinde sorun ve sıkıntıları hep birlikte aşıp iyi hizmetler yapacağız" dedi.

"HALKTAN GELEN PROJELERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Yeni görevini devralan Vali M. Hakan Güvençer, Bingöl'e en iyi hizmetleri sunmaya çalışacağını ancak bu konuda da Bingöllülere büyük görevler düştüğünü söyledi. Vali Güvençer, vali olarak proje üretmeyeceğini, halktan gelen projeleri değerlendireceğini belirterek, "Şunun iyi bilinmesini isterim, elimizde sihirli bir değnek yok ma Bingöllülerin isteklerini, sorun ve sıkıntılarını imkanlar oranında çözmek için yoğun çaba sarf edeceğiz. Bingöllüler gönül ve akıllarını birleştirip emeklerini de ortaya koyarak proje üretmelidir. Bu projeleri bana getirdiklerinde ben de bunları en iyi şekilde değerlendireceğim. Bingöllülerin en önemli ve gerçek gücü, burada yaşayan Bingöllülerdir. Burada yaşayan insanlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olacağım" şeklinde konuştu.

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer'i; Vali Vekili Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Serdar Atalay, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve kurum amirleri karşıladı.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Vali M. Hakan Güvençer ile birlikte 1936 yılında il olan ve bugüne kadar 41 valinin görev yaptığı Bingöl'de bir ilk gerçekleşti. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar Bingöl'e atanan bütün valiler Bingöl'de ilk valiliklerini yaparken, Sinop Valiliği görevinin ardından Bingöl'e atanan M. Hakan Güvençer ile bu değişti. 1936 yılında il olan Bingöl'e Çapakçur Kaymakamlığı görevini yapan M. Recai Türeli vali vekili olarak atanırken, 2011 yılına kadar bu görevi yapan 41 vali; kaymakam, vali yardımcısı veya mülkiye müfettişliği görevinden gelmişti. Sinop Valiliği görevinden sonra Bingöl'e atanan Güvençer, Bingöl'ün 42. valisi olarak göreve başladı.

BİNGÖL TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
BİNGÖL TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
BİNGÖL TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 13:04:03
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 13:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?