6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl Üniversitesi'ne yeni bölüm

Bingöl Üniversitesi bünyesinde 2 Meslek Yüksek Okulu (MYO) ile 4 yeni bölümün açıldığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Bingöl Üniversitesi tarafından yeni bölüm açılması için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) talepte bulunuldu.

 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ek yerleştirmeyle yükseköğretim kurumları bünyesinde bölüm açılması ve öğrenci alınması konusundaki teklifin Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı'nda incelenerek yeni bölüm ve ek yerleştirmeyle öğrenci alınmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Bingöl Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, alınan karara göre, Ziraat Fakültesi bünyesindeki Bahçe Bitkileri Bölümü'ne 50 öğrenci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki İşletme İkinci Öğretim Programı açılması ve 50 öğrenci alınması, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi Laboratuar Bölümü açılması ve 30 öğrenci alınması, Patoloji Laboratuar Teknikleri Bölümü açılması ve 30 öğrenci alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Bingöl Üniversitesi tarafından YÖK'e yapılan talep içinde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Sosyoloji Bölümü'ne 50 öğrenci alınması talebinin ise uygun görülmediği açıklandı

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 12:31:05
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 14:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?