6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl ve ilçelerine çamur yağdı

Akşam saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kum fırtınası, Bingöl merkez ve ilçelerinde yağmur ile birlikte çamurun yağmasına neden oldu.


Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar her tarafın çamur içinde olduğunu gördü. Çamur yağışı sonrasında özellikle araçlar tamamen renk değiştirdi. Araçlarda, bina çatıları ve güneş enerji panellerinde daha fazla hissedilen çamurun ardından vatandaşlar ellerine hortum ve süpürgelerini alarak temizlik yapmaya başladı.


Yedisu ilçesinde de etkili olan çamur yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Araçlarını temizleyen vatandaşlar böyle bir durum ile ilk defa karşılaştıklarını söyledi. Çamur yağışı sonrasında ilçe belediyesine ait araçlar garaja çekilerek yıkandı.

Mehmet Arda isimli vatandaş, dün etkili olan yağmur sonrasında sabah kalktıklarında her tarafın çamurlu olduğunu gördüğünü söyledi. İsmail Adıbelli isimli vatandaş ise zaman zaman çamur yağdığına şahit olduğunu, ancak bu kadarına ilk defa rastladığını belirtti. Şerif Çağlı ise sabah kalktığında aracının tamamen çamura büründüğünü gördüğünü ve şaşırdığını dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?