2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl'de 3 PKK'lı tutuklandı

Bingöl’de PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Önceki akşam saat 10.30 sıralarında Bingöl şehir merkezi Yenişehir Mahallesi’ne sızarak Jandarma Gazinosu’na eylem yapmaya çalışırken nöbetçi askerler tarafından farkedilen PKK/KONGRA-GEL üyesi iki terörist çıkan çatışmada öldürülmüştü. Silahlı çatışmanın akabinde harekete geçen Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, teröristlere yardım ve yataklık eden ve içlerinde DEHAP Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Bulut’un da bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınarak, sorgulanan DEHAP Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz ve kardeşi Sinan Bulut, Mehmet ve Ahmet Baybars isimli şahıslar bugün akşam çıkarıldıkları nöbetçi savcılıkta sorgulandıktan sonra tutuklama istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiler. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mehmet Baybars serbest bırakılırken, DEHAP Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Bulut, Sinan Bulut ve Ahmet Baybars PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarına yardım yataklık ve üyelikten tutuklanarak, Bingöl Özel Tip Cezaevi’ne gönderildiler.
BİNGÖL - İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 00:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ünal IP: 88.226.4.xxx Tarih : 24.11.2006 16:01:32
benim yorumum şu neden ve nasıl oluyordaa koskoca 3 pkk lı nasıl olurda şehir merkezine sızar bence bingölün güvenlik açısından sorunu varrr