2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl'de 400 kız çocuğu eğitime kazandırıldı

Köylerde ve kırsal alanlarda yürütülen çalışmalarla birlikte, okul çağına gelen çocukları eğitime kazandırmak için proje sorumluları tarafından köy imamları ile ilçelerde toplantılar yapıldı. Yaz tatillerini feda eden 25 gönüllü öğretmen şimdiye kadar 72 köy, 35 mezrada 3 bin aileyi ziyaret etti. Okul çağına gelmiş ve maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen 400 kız, 100 erkek ve yaklaşık bin yetişkini eğitime kazandıran gönüllü öğretmenlerden Mehmet Dinler, ’’Köylerde kapı kapı dolaşarak çocukları eğitime kazandırmak için çalışmalarıma yaptık. Ziyaret ettiğimiz birçok aile maddi imkansızlıklar, örf ve adetler nedeniyle çocuklarını okula gönderemediklerini belirtiler. Bazı aileler de kız çocuklarını iş gücünde çalıştırdıkları için okula göndermek istemiyorlar. Yaptığımız çalışmalar dahilinde birçok aileyi ikna ettik’’ dedi.

Bingöl’de yürütülen ’Temel Eğitime Destek Projesi’ ve ’Haydi Kızlar Okula Kampanyası’ kapsamında köy imamlarından da destek istendi. Köy imamları vaaz ve hutbelerinde ailelerden kız çocuklarını okula göndermeleri için çağrıda bulundu. Bingöl Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Okulu bu yıl tamamen kız öğrencilerine yönelik eğitim vereceği için birçok ailenin ikna olduğu bildirildi.

Temel Eğitime Destek Projesi Bingöl Sorumlusu Mahmut Buyankara, ’Haydi Kızlar Okula ve Temel Eğiteme Destek Projesi’ kapsamında il merkezi ve 7 ilçe ve bağlı köylerde köy imamlarıyla toplantılar yapıp eğitim öğretimin önemini anlattık. İkna çalışmalarının sone erdiğini bildiren Buyankara, ’’Yaklaşık 10 yıldan bu yana birçok YİBO ve PİO’lara kız öğrenci kayıtları yapılmıyor. 2004-2005 eğitim-öğretim sezonunda yaklaşık 400 kız çocuğunun kaydı yapılacak’’ şeklinde konuştu.

iha-bingöl
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 16:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?