1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Bingöl'de andı

Çanakkale Zaferi’nin 90. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Bingöl’de tören düzenlendi.

Bingöl Şehitler Parkı’nda düzenlenen törende, resmi ve özel kuruluş temsilcileri Şehitler Anıtı’na çelenk koydu. Törene Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Bingöl 49. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Akbaş, Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, resmi ve özel kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından 18 Mart Şehitler Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi.

Kompozisyon dalında birinci olan Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 6. sınıf öğrencisi Çiğdem İşçi’nin Karlıova İlçesi’nde meydana gelen depremde ağır hasar gören Ilıpınar Köyü’nde çadırda yaşadığı öğrenildi. İşçi, birincilik ödülünü almak üzere Tugay Komutanlığı ekiplerince özel araçla Bingöl’e getirildi.

Vali Vehbi Avuç’un Şehitler Anıtı Defteri’ni imzalamasının ardından başlayan anma yürüyüşü, Hükümet Konağı önünde sona erdi. Törenin ardından Vali Avuç, Tuğgeneral Orhan Akbaş ve Başkan Ketenalp ile birlikte Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği’ni (BİŞHAK) ziyaret etti. Ziyaret esnasında Tuğgeneral Akbaş, BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen’e günün anısına bir tablo hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 15:04:49
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 15:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?