2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl'de bir başka olur güneşin doğuşu

Festival komitesi ve kendi imkanlarıyla Bingöl’den güneşin doğuşunu izlemek için yola çıkan yaklaşık 7 bin doğa sever, 3 saatlik maceralı bir yolculuktan sonra Bingöl Dağı’na ulaştı.

Dağın eteğinde kamp kuran doğa severler, çadırlarını kurduktan sonra akşam yemeği hazırlıklarına başladılar. Akşam yemeğinin ardında davul-zurna eşliğinde saat 03.00’e kadar eğlenen vatandaşlar, gece hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düşmesi sebebiyle battaniyeleriyle Bingöl Dağının 3 bin 250 rakımlı Kala Tepesi’ne tırmandılar.

Aşırı soğuğa rağmen dağın zirvesinde battaniyelerine sarılıp güneşin doğuşunu sabırla bekleyen insanlar, hayal kırıklığı yaşadılar. Havanın parçalı bulutlu olması nedeniyle güneşin doğuşunu tam izleyemeyen vatandaşlar, "Kısmet bir dahaki sefere" diyerek Bingöl dağından inişe geçtiler.

Vatandaşlarla birlikte güneşin doğuşunu izleyen Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, bu yıl güneşin tam anlamıyla izlenemediğini bildirdi. Ketenalp, "Bingöl’de güneşin doğuşunu izlemek çok güzel. Yalnız bu yıl havanın bulutlu olması nedeniyle gerçek harikanın ancak çeyreğinin görebildik. Ancak güneşin bulutlarda yansıyan ışıkları bize ayrı bir manzara yaşattı. İnşallah gelecek sene daha iyi göreceğiz. Bütün doğa severleri her yıl güneşin doğuşunu izlemek için Bingöl’e davet ediyorum" dedi

iha-bingöl
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 10:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuba kutbay IP: 88.227.243.xxx Tarih : 28.09.2008 18:10:20

bu sene bizde ordaydık 2.gidişim çok süperdi.gitmeyenlere tavsiye ediyorum yol km olarak kısa ama gidişat kötüydü.ilgililer ilgilenirse sevinirim.dünyada bir doğa harikası çünkü.teşekkürler