3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Bingöl'de depremzedelerin konteynırları kaptırma endişesi!

Bingöl’de depremzedelerin kullandığı konteynerlerin depremle sarsılan İran’a yardım olarak gönderileceğinin bildirilmesi üzerine depremzedeleri sokakta kalma endişesi sardı.

Bingöl’de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen 6.4 şiddetindeki depremde evleri yıkılan vatandaşlar için getirilen konteynerlerin İran’a gönderilmesinin kararlaştırılmasının ardından, konteynerlerde yaşamlarını sürdüren vatandaşlara sözlü olarak tebligat yapıldığı bilrildi. Tebligatın ardından depremzede aileler, konteynerlerden çıkarıldıkları takdirde sokakta yaşamak zorunda kalacaklarını belirttiler.

Konteynerlerde yaşayan vatandaşlardan durumu iyi olanlar kiralık ev bularak taşınıyor, durumu iyi olmayan vatandaşlar ise endişeli bir şekilde bekliyor. Düzağaç bölgesi 2 nolu toprak sahada kurulan 40 konteynerden 18’i evsiz aileler tarafından kullanılırken, konteynerleri kullanan aileler kriz masası tarafından çıkartılan boşaltma kararına tepki gösterdi.

Gidecek hiç bir yerleri olmadığını söyleyen 3 çocuk annesi Hatice Kaymaz, gözyaşları içinde sıkıntılarını anlattı. Hatice Kaymaz, boşaltma tebligatının yapıldığını anlatarak, "Bize 3 gün içinde konteynerleri boşaltmamızı söylediler. Konteynerleri bile bize çok gördüler. Gidecek hiç bir yerimiz yok. Fakirsek ölmemiz mi lazım? Fakirin çilesi ölünce biter. Zaten yaşadığımız konteynerlerde soğuktan donuyoruz. Şimdi bunları da elimizden alırlarsa dışarıda kalmak zorunda kalırız. Parası olan ev kiralayarak gidiyor. Biz nereye gidelim? 3 çocuğum var, bunlardan biri okula gidiyor. Bizi burdan çıkarırlarsa kar üstünde yaşarız" dedi.

Bingöl Vali Vekili Fikret Zaman ise yaptığı açıklamada, İran’da meydana gelen deprem sonrasında boş olan konteynerlerin gönderileceği kararının alındığını söyledi. Konteynerlerde kalan aile varsa onların kaygılanmasına gerek olmadığını belirten Vali Vekili Zaman, sadece boş olanların gönderileceğini söyledi. Zaman, "İran’da yaşanan felakette mağdur olan vatandaşlara yardımcı olmak için Bingöl’de bulunan konteynerleri göndereceğiz. Ancak bir yere yardım ederken diğer yerde insanları mağdur etmenin anlamı yok. Burada hala konteynerlerde kalan varsa onlar tabi ki kalmaya devam edecektir. Konteynerlerde kalanlar hiç kaygılanmasın. 157 konteynerimiz var, kalanlar haricinde boş olan yaklaşık 140 konteyneri en kısa sürede İran’a göndereceğiz. Bir yanlışlık varsa bu düzeltilir. Bütün konteynerleri göndermemiz gerekirse maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza ev bularak yerleştirdikten sonra göndeririz" dedi.

BİNGÖL-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 17:07:38
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?