1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Bingöl'de durum vahim!

Bingöl'de, şarbon teşhisi konulan 12 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, hastanelere müracaat etmeyen bir çok kişide şarbon belirtisi meydana geldiği kaydedildi. Çukurca Köyü'nde hastalıklı hayvanların kesilmesi ve etlerinin dağıtılması ile başlayan şarbon vakasında, köylülerden bir kısmının etlerin şehir merkezinde sattığı tespit edildi. Şehir merkezine satılan hastalıklı hayvan etleri, tehlike boyutlarını artırdı.

Şarbon vakasının meydana geldiği il merkezine bağlı Çukurca Köyü'nde ikamet eden vatandaşlar tedirgin bir şekilde beklerken, köyde vücutlarında kaşıntı ve kızarıklık olan bir çok kişinin henüz tedavi için hastaneye gitmediği ortaya çıktı. Tarım İl Müdürlüğü tarafından karantinaya alınan köyde vatandaşlar hastalıklı olup olmadığını bilmedikleri etleri tüketmeye devam ediyor.

Sağlık ekipleri köyde tarama yapmak için gittiklerinde bir çok köylü yaylada olduğundan dolayı riskin devam ettiğini belirten köy sakinleri, yetkililerden duyarlı olmalarını istedi. Birgül ve Burhan Bayultmuş isimli 2 torununun şarbon vakasından dolayı Elazığ Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını belirten Halit Bayultmuş, torunlarının sıkıntısından dolayı kendi vücudunda çıkan kızarıklıkları unuttuğunu ve tedavi için doktora gitmediğini söyledi. Vücudunun çeşitli yerlerinde meydana gelen kızarıklıkları gösteren Halit Bayultmuş, yediği etten sonra vücudunda karıştıların meydana geldiğini söyledi.

Bingöl Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Sarıdağ ise, şarbon vakalarında artış olduğunu ve hastanelere bu vaka ile gelenlerin sayısının bugün itibarıyla 18 olduğunu söyledi. Çukurca Köyü'nde kesilen hastalıklı hayvan etlerinin şehir merkezine satıldığı duyumlarını aldıklarını ifade eden Sarıdağ, Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir ekip oluşturduklarını ve kasap ile marketlerde denetim başlatacaklarını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 13:57:57
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 16:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?