3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Bingöl'de kar yağışı hayatı etkiledi

Bingöl’de sabah saatlerinde aniden bastıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, Çapakçur Köprüsü’nde saatlerce mahsur kaldı.

Sabah saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı dolayısıyla zincirsiz yola çıkan onlarca araç, şehir merkezi ile Düzağaç bölgesini birbirine bağlayan Çapakçur Köprüsü’nde kaldı.

Kayganlaşan yolda zincirsiz trafiğe çıkan birkaç araç kayarak maddi hasarlı trafik kazalarına sebep olurken, Çapakçur Köprüsü’nde trafik saatlerce kilitlendi. Köprüde mahsur kalan araçların yolu kapatmaması için bölgeye gelen trafik ekipleri yolu açmak için uğraştılar. Köprüde kalan araç sürücülerinden bazıları araçlarına zincirlerini takarak köprüyü çıkarken, bazı araçlar ise çevredeki vatandaşların yardımı ile itilerek köprüden çıktılar.

Bingöl Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı dolayısıyla kar kalınlığının şehir merkezinde 9, yüksek kesimlerde 20 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi. Kar yağışının pazar gününe kadar devam edeceği açıklandı.

Bingöl’ün çevre illerle bağlantısının kesilmemesi için Bingöl-Elazığ, Bingöl-Diyarbakır, Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum Karayolu’nda çalışmalarını başlatan 8 ayrı karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuz serpme işlemlerini sürdürdükleri belirtildi.

Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, yağış devam ettiği için kapanan köy yollarının henüz tespit edilemediği bildirildi.

BİNGÖL-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 16:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?