2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl'de Kültür Merkezi inşaatı çürümeye terkedildi

Bingöl’de 1993 yılında yapımına başlanan, 11 yıl aradan geçmesine rağmen tamamlanmayan Kültür Merkezi binasının ihalesinin, ödenek yetersizliği nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Düzağaç mevkii Bingöl Jandarma Komutanlığı karşısında 1993 yılında 12 milyar liraya ihale edilen ve Metaş İnşaat firması tarafından yapımına başlanan Kültür Merkezi binasının kaba inşaatı bittikten sonra ödenek yetersizliğinden durduruldu.

1995 yılında teslim edilmesi gereken ancak ödenek yetersizliği dolayısıyla 11 yıl geçmesine rağmen tamamlanamayan binaya bugüne kadar 650 milyar lira harcandığı belirtildi. Bin 400 metrekare üzerinde yapılan Kültür Merkezi binasında sinema, tiyatro salonu, 2 adet 600 metrekare okuma salonu, amatör ve profesyonel çalışma salonları, kafeterya, misafirhane ve folklor çalışma salonları bulunuyor.

Kaba inşaatı biten Kültür Merkezi binasının tamamlanması ve faaliyete girmesi için 1 trilyon 500 milyar liraya ihtiyaç olduğu bildirildi. Çürümeye terkedilen bina ihalesinin iptal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin bu duruma çözüm bulmalarını, konuya duyarlı olmalarını istediler.

BİNGÖL(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 15:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?