3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Bingöl'de kuş gribi şüphesi

Bingöl'de, ağaç üzerinde ölü halde bulunan bir kuş paniğe sebep oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Hastane Caddesi Serkan Akyaz İlköğretim Okulu yanında bulunan ağacın üstünde ölü bulunan bir kuş çevrede paniğine sebep oldu. Ölü kuşun bulunması üzerine çevredeki esnaflar durumu Bingöl Tarım Müdürlüğü'ne bildirdi. 

Olay yerine gelen görevliler, ölü kuşu alarak müdürlüğe götürdü. Ölü kuş, kuş gribinin olup olmadığının tespit edilmesi için Elazığ Veteriner Araştırma ve Kontrol Merkezi'ne gönderildi. Burada yapılacak tahlillerin ardından kuş gribinin olup olmadığı anlaşılacak. 

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, içinde bulunduğu mevsim gereği göç dönemi olduğunda kuş gribinin çıkma ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi. Vatandaşların, kanatlı yaban hayvanlarla temastan kaçınılması da istenen açıklamada, "Evcil kanatlı hayvanlarınızı, yabani kanatlı hayvanlardan uzak tutunuz. Evcil kanatlı hayvanlarınızı gölet ve göller gibi açık sulardan uzak tutarak hayvanlarınızın kuyu ya da çeşme suyu içmelerini sağlayınız. Kümeslerinizdeki delik ve açıklıkları yabani kuşların giremeyeceği şekilde kapatınız. Hayvanlarınızı kendi araziniz içinde bulundurunuz ve korkuluk kullanınız. Ördek ve kaz gibi perde ayaklı kümes hayvanlarınızı diğer kanatlı kümes hayvanlarınızdan ayrı barındırınız. Yabani kuşları çekecek şekilde açıkta yiyecek ve kırıntı bırakmayınız. Avladığınız hayvanları evinize götürmeyiniz ve kanatlı kümes hayvanlarınızdan uzak tutunuz" dedildi. 

Açıklamada ayrıca, kuş gribi şüphesi ile karşılaşan vatandaşların İl Tarım Müdürlüğü'nü bildirmeleri istendi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 15:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?