6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl'de operasyon

Bingöl'ün Kiğı ile Yedisu ilçeleri kırsalında bir grup teröristin barındığı istihbaratını alan güvenlik kuvvetleri, bölgeyeoperasyon başlattı.


Edinilen bilgiye göre bir grup teröristin Kiğı ile Yedisu ilçeleri arasında bulunan Kelkaş Vadisi bölgesinde barındığı istihbaratını alan güvenlik kuvvetleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı. Operasyon kapsamında helikopterlerle bölgeye indirilen askerler, karadan vadiyi kıskaca aldı. Karadan başlatılan operasyona helikopterlerin de havadan destek verdiği belirtildi. Vadiye giren Kobra ve Skorsky helikopterler, teröristlerin saklandığı noktayı tespit etmeye çalıştı.


Helikopterlerin görüş alanına giren grubun bulunduğu noktanın bombalandığı ve ağır makineli silahlarla dövüldüğü belirtildi.
Coğrafi yapısı itibarıyla saklanmaya müsait olan Kelkaş Vadisi'nde başlatılan operasyonların hava destekli olarak devam ettiği belirtilirken, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı pistinden kalkan helikopterler bölgeye asker ve mühimmat sevkıyatı yapıyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 12:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?