6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

'Bingöl'e Bin El' Kampanyası

Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, sigara içmeyen anne ve babaların daha uzun yaşadığını belirterek, öğrencilerin bu konuda önderlik yapıp aile fertlerini bu zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaları için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Bingöl Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan 'Güneşin Doğuşu' projesi kapsamında yürütülen 'Bingöl'e Bin El' kampanyası çerçevesinde okullara spor malzemeleri dağıtımı sürüyor. Kampanya kapsamında toplanan malzemeler düzenlenen bir törenle Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerine dağıtıldı. Törene katılan Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, bu kampanyadan amaçlarının okullardaki spor malzemelerini gidermek ve öğrencilerin boş vakitlerini spor ile geçirip kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Kaplan, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdür Vekili Zafer Ercan organizesinde yürütülen kampanya kapsamında ülkemizin değişik vilayetlerinden malzemeler gönderildi. Türkiye genelinde başlattığımız kampanya ile bize hediyeler yağdı. Bu hediyeleri bütün okullara dağıtarak spor malzemesi ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bu kapsamda bugün buradayız. Bunları sizlere dağıtıyoruz ve karşılığında sadece boş vakitlerinizi kötü alışkanlıklar yerine spor ile geçirmenizi istiyoruz. Boş vakitlerinizi spora ayırırsanız kötü alışkanlıklardan uzak durursunuz. Bu da bizim amacımıza ulaşmamız demektir. Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak durun. Unutmayın ki, sigara içmeyen anne ve babalarınızın sizinle geçireceği süre çok daha uzar. Bundan dolayı anne ve babalarınıza önderlik yaparak, onlarla daha fazla yaşamak istediğinizi söyleyin. Sigara içen insanların, içmeyenlerden daha erken öldüğünü anlatarak, bu kötü alışkanlıklardan kurtulmalarına yardımcı olun" dedi.

Dağıtım töreninde bir konuşma yapan KOM Şube Müdür Vekili Zafer Ercan, uyuşturucu ile mücadelede yakalamaktan daha önemlisinin beyinlerde operasyon yapmak olduğuna inandığını söyledi. Ercan, "Beyinlerdeki operasyonları başarı ile gerçekleştirebilirsek her şeyin daha kalıcı olduğuna inanıyoruz. Bizim bu kapsamda sizlere dağıttığımız malzemeler yeterli olmayacak ama, insanlarımızın samimi kalplerinden kopan bu hediyeleri dağıtıp, vaktinizi kötü alışkanlıklara ayırmamanızı sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye'nin değişik vilayetlerinden kampanyamızı duyan samimi insanların gönderdiği bu malzemeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Asayiş Şube Müdürü Ferhat Kılıç ise polisin halkın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere görev yaptığını belirterek, daha huzurlu bir yaşam için öğrenci ve vatandaşların çevrelerinde gördüğü her türlü olumsuzlukları polise bildirmelerini istedi. Kılıç, polise vaktinde verilen bir haberin suçu önlemeye yettiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler için getirilen futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi raketleri, pinpon topları ve eşofman takımları dağıtıldı. Malzeme dağıtım töreninin ardından emniyet müdürlüğü yetkilileri ile öğrenciler masa tenisi oynadı.
Program, uyuşturucu satıcılarının korkulu rüyası haline gelen narkotik detektör köpek Alex'in gösterisi ile son buldu. Narkotik köpek Alex'in uyuşturucu maddeyi nasıl bulduğununun uygulamalı olarak anlatılması ve köpeğin hareketleri öğrencilerden büyük alkış topladı.

Malzeme dağıtım törenine Cumhuriyet Kız YİBO Okul Müdürü Muzaffer Dengeşik, AKUT Bingöl Birim Şefi Ahmet Ateş, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 19:00:00
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 19:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?