6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl'e güneş doğuyor

Bingöl Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucuyla mücadele amacıyla başlatılan 'Bingöl Güneşin Doğuşu Projesi' kapsamında, okullara spor malzemesi yardımı devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde temin edilen spor malzemelerinin ilköğretim ve liselere dağıtılarak öğrencilerin spora yönlendirilmesinin sağlandığının hedeflendiği belirtildi.

Bütün okulların spor malzemesi ihtiyacını gidermek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Emniyet Müdürlüğü, İMKB Kaleönü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bir törenle öğrencilere malzemeleri verdi. Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, 'Bingöl'e Bin El' kampanyası çerçevesinde Türkiye'nin değişik illerinden topladıkları malzemeleri dağıttıklarını söyledi. Kaplan, "Bu malzemeleri kullanarak, boş vakitlerinizi iyi değerlendirip kötü alışkanlıklardan uzak kalmanızı sağlamayı hedefliyoruz. Siz öğrenciler şunu iyi bilmelisiniz ki uyuşturucunun temeli sigara ile başlar. Sigara içmeyenler uyuşturucu da kullanmaz. Bundan dolayı sigarayı kesinlikle içmeyiniz. Bu tür kötü alışkanlıkları yenmek için boş vakitlerinizi spor yaparak geçirin. Sizlerden tek isteğimiz boş vakitlerinizi iyi değerlendirip, derslerinizi çalışmanızdır. Derslerinizden kalan boş zamanlarda kötü alışkanlıklara yönelmemek için mutlaka spor yapınız" dedi.

KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, yaşadıklarından ve karşılaştıklarından ders alarak çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini söyledi. Ercan, "Polis olarak en büyük tecrübemiz yaşadıklarımızdır. Öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki, bunlar bizlere çok önemli tecrübeler kazandırıyor. Uyuşturucunun sigara ile başladığını herkes biliyor. Sigara içenlerin vücudu uyuşturucuya daha yatkın olur. Bundan dolayı öncelikle sigaradan uzak durmalısınız. Bugünlerinizde sigara içmeye
başlarsanız, ileride bunu bırakamaz ve farklı arayışlara da girebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından okula getirilen 40 adet futbol, voleybol ve basketbol topu, 16 adet ter tişörtü, 16 takım forma ve 16 takım eşofman İMKB Kaleönü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Buzrul'a teslim edildi. Törene Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ferhat Kılıç, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü H. Zeki Ulusan, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Ali Barın, polis memurları, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?