6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl'e modern hastane

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Kazım Ataoğlu ve Yusuf Coşkun tarafından yapılan ortak açıklamada Düzağaç bölgesine modern bir hastane binası inşa edileceği belirtildi.


Açıklamada, koğuş sisteminin yerine 1-2 yataklı oda sistemi ile inşa edilecek olan hastane binasının 2009 yılı yatırım programına alındığı bildirildi. Modern bir şekilde inşa edilecek olan yeni hastane binasının 200 oda kapasiteli, 32 bin metrekarelik alana sahip olacağı ve proje tutarının 35 milyon lira olduğu belirtilen açıklamada, 2011 yılında hizmete girmesinin planlanan yeni hastane binasının faaliyete girmesinin ardından eski hastane binasında da gerekli tadilatlar yapılarak tamamen oda sistemine geçilip koğuş sisteminin tarihe karışacağı bildirildi.

Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamada, "Yeni bina eski hastane bölgesine inşa edilecek ve böylece halkımızın hastaneye kolayca erişimi sağlanacaktır. Yeni hastanemizin devreye girmesi ile birlikte Bingöl sağlık alanında çok farklı bir döneme de girmiş olacak. Yeni hastane fikrinin gelişmesi öncesinde mevcut devlet hastanesinin tadilatı gündeme gelmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonrasında mevcudu iyileştirmenin astarı yüzünden pahalı, yamalı bohça oluşturacak bir hal alacağı görülmüştür. Bu nedenle bir yandan yeni hastane binası devreye girinceye kadar mevcudu bazı iyileştirmelerle devam ettirme kararı alınmış, diğer yandan köklü bir çözüm için gerekli adımlar atılmıştır. 2008 yılında toplam 550 bin kişinin hizmet aldığı düşünüldüğünde, yeni hastanemizin Bingöl'ün yaşam kalitesine sunacağı katkı açıktır. Yeni hastanemizin Bingöl halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederiz" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 11:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?