2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöllü, sahipsiz ineklerden şikayetçi

Havaların ısınması ile birlikte Bingöl caddelerinde dolaşan sahipsiz büyükbaş hayvanlar, trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

Şehir merkezinde çok sık rastlanan başıboş ineklere çözüm arayan Bingöl Belediyesi anonslarla inek sahiplerini uyarırken, caddelere çıkan inekler zaman zaman trafik kazalarına neden oluyor.

Bingöl Belediye Başkan vekili Burhanettin Bulut, "İlimizde çok sık rastlanan başıboş inekler dolayısıyla sıkıntılar yaşamaktayız. Belediye olarak zaman zaman anons yapmak suretiyle inek sahiplerini uyarıyoruz. İnek sahiplerinin de duyarlı olması ve ineklerine sahiplenmesi gerekmektedir. İnekler başıboş bırakılmazsa bu sorun ortadan kalkar" dedi.
Cadde ve sokaklarda gezen başıboş ineklerden dolayı Bingöl Valisi Vehbi Avuç tarafından Belediye Başkanlığı’na yazı gönderilerek bu konuda çalışma yapılması istendiği bildirildi. Şehir merkezindeki caddelerde olduğu gibi karayolu ağında bulunan Çapakçur Köprüsü de sahipsiz inekler tarafından istila edildi. Yol ortasındaki çimlerde otlanan inekler, caddeye çıkınca trafikte aksaklıklar meydana gelirken, karşıya geçerlerken araçlar durmak zorunda kalıyor.

BİNGÖL(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 17:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?