6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl'ü bu durumdan kurtarmalıyız

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilin içinde bulunduğu içler acısı durumdan bir an önce kurtarılması gerektiğini belirterek, bunun da insanların kendine güveni, ayaklarının üstünde durması, işini kurabileceğine olan inanç ve mantığı ile mümkün olacağını söyledi.


Valilik konferans salonunda 'Bingöl İli Stratejik Kalkınma Planı' bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl'ün içler acısı bir halde olduğunu ifade ederek, bu durumdan kurtulmanın çözümünü bulmaları gerektiğini söyledi.


"VATANDAŞLAR BİR NEVİ SADAKA İSTİYOR"
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl ilinin diğer iller arasında orta gelişmişlik düzeylerde olduğunu ve vatandaşların sürekli gelip kendilerinden iş ve yardım istediklerini söyledi. Balkanlıoğlu, "Bazı illerin çok gerisindeyken, bazı iller ile aynı ve bazılarından da ileri bir seviyedeyiz. Ben 1,5 yıldır Bingöl valisiyim. Bu zaman zarfında birçok kişi ile oturduğumuz için vatandaşların hangi taleplerle geldiğini biliyorum. Bize günde 50 ile 100 arası vatandaş geliyor, yarısı bizden iş, yarısı da yardım istiyor. İş isteyen insanlara iş bulamadığımız zaman, onlarda taleplerini yardıma çeviriyorlar. Bir nevi sadaka istiyorlar. Genç yaşta çalışabilecek konumda iken bizden yardım istemeleri, el etek açmaları bizi üzüyor ve moralimiz bozuluyor. Genç arkadaşlarımız yardım istemekten utandıkları için çoğunlukla hanımlarını gönderiyorlar. 25-30 yaşlarında bir hanım yalvar yakar yardım istiyor. Bizim, Bingöl'ü bu içler acısı durumdan bir an önce kurtarmamız gerek. Bu da ancak insanların kendine güveni ile, ayaklarının üstünde durmasıyla, 'ben taşı sıksam suyunu çıkarırım', 'ben gencim işimi kurarım' mantığı ile olur. Biz insanlara amaç ve hedefler göstermeliyiz. Gökten ne altın yağıyor ne de gümüş. Büyük yatırımcılar da gelip buraya yatırım yapmıyorlar. Bunun için kendi işimizi kurmanın hesaplarını yapmalıyız. Her gün gidip valilik yardımlarını bekleyen arkadaşlarımız projelerini yapsınlar ve getirsinler. Biz onların projelerine her türlü desteği verip, kendi işlerinin sahibi olmasını sağlarız. Böylelikle istihdamı da oluşturmuş oluruz" dedi.


Vali Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği (URAK) Bilimsel Çalışma Grubu Koordinatörü Dr. Hakkı Erarslan, katılımcılara 'Kümelenme Politikası Çerçevesinde Bingöl İli Stratejik Kalkınma Planı' hakkında bilgi aktardı. Eraslan, Bingöl'de kümelenme yöntemiyle yatırımların yapılması ve desteklenmesi gerektiğini belirterek konu ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.
Toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 09:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?