2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl'ü kana buladı!

Bingöl kent merkezindeki Genç Caddesi üzerindeki patlamada 1’i kadın ’canlı bomba’ olmak üzere 3 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi de yaralandı.

’Canlı bomba’ kadın terörist, kentin en merkezi yerindeki Genç Caddesi’nde eczane, otel, mağaza gibi bir çok işyeri ile Ak Parti il binasının da bulunduğu bölgede büyük bir katliam yapmayı hedefledi ve üzerindeki patlayıcıyı bir kafe ve oyuncak mağazasının önünde kalabalık arasında infilak ettirdi.

Patlamayla birlikte ortalık kan gölüne döndü, parçalanan ’canlı bomba’ ile ölen ve yaralananların organ parçaları etrafa saçıldı. Çevredeki çok sayıda binanın camları kırılıp pencereleri yerinden fırlayıp otomobiller hasar görürken, yüzlerce kişi bir anda kendilerini can pazarında buldu. Patlama yerine sevk edilen güvenlik güçleri hemen önlem alıp, yaralıları ambulanslarla hastaneye sevk etti.

’Canlı bomba’ terörist kadın ile 1 kadının olay yerinde öldüğü patlamada, yaralılardan 1 kişinin hastanede yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 3’e çıktı. Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan 21 yaralıdan durumu ağır olan 5 kişi, helikopterle Elazığ’a sevk edildi.

VALİ: AĞIR YARALILAR VAR

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, patlamanın saat 13.15’te caddenin en kalabalık olduğu sırada meydana geldiğini belirterek, "Canlı bomba kaldırımda hedef gözetmeden kendini imha etmiş" dedi. Patlamada ’canlı bomba’ ile birlikte 1 kadının cesedinin olay yerinde bulunduğunu, yaralılardan birinin hastanede ölmesiyle birlikte olayda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Vali Güvençer, yaralı sayısının da 21 olduğunu açıkladı.

Vali Güvençer, ’canlı bomba’ kadın teröristin Ak Parti il binasını hedef alıp almadığı sorusuna, "Patlamanın meydana geldiği yerin hemen yakınında yüksek katlı bir binada Ak Parti il başkanlığı bulunuyor" karşılığını verdi.

Patlamayı deprem bölgesi Van’da çalışma yaparken öğrenen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, helikopterle seçim bölgesi Bingöl’e gelerek yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Van'da düzenledikleri basın toplantısı sırada Bingöl'de meydana gelen patlama ile ilgili bilgiler verdiler. Beşir Atalay patlamanın ardından Bakan Cevdet Yılmaz'ın helikopterle bölgeye gittiğini söyledi.

ÖLENLERİN KİMLİĞİ

’Canlı bomba’ eylemini gerçekleştiren kadın teröristin parçalanarak öldüğü patlamada ölen diğer 2 kişinin kimliği saptandı. Bu kişilerin tesadüfen olay yerinden çocuklarıyla birlikte geçen Hatice Belgin ile Mehmet Çubuk olduğu açıklandı.

Terör kurbanı olan Hatice Belgin’in çocuklarının da yaralanan 21 kişi arasında bulunduğu belirtildi.

PATLAMA Ak Parti BİNASI ÖNÜNDE

Bingöl’de bugün ’canlı bomba’ eylemiyle ilgili Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada ise patlamanın kafe, eczane ve işyerlerinin bulunduğu caddede, Ak Parti il binası önünde meydana geldiği belirtildi. Valiliğin yazılı açıklaması şöyle:

"Bugün saat 13.15 sıralarında ilimiz merkez Genç Caddesi üzerinde bulunan Ak Parti il başkanlığı binasının önünde bir bayan şahsın üzerindeki bombayı patlatması sonucu meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre patlamayı gerçekleştiren bir bayan ile birlikte 3 kişi hayatını kaybetmiş olup 21 kişi yaralanmıştır. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2011 Cumartesi 17:55:57
Güncelleme :29 Ekim 2011 Cumartesi 17:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?