6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl'ün ilk Cem evi yapılıyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Avrupa'da yaşayan vatandaşlar kendi aralarında topladıkları para ile köylerine Cem Evi ve Kültür Merkezi yaptırıyor.


Bingöl'ün ilk Cem Evi ve Kültür Merkezi Yedisu ilçesi Güzgüllü köyünde yaptırılıyor. Güzgüllü köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Avusturya'da ikamet eden vatandaşlar tarafından yaptırılan Cem Evi ve Kültür Merkezi inşaatının 2 ayda tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. İnşaat çalışmaları 1 hafta önce başlatılan Cem Evi ve Kültür Merkezi'nin yaklaşık 150 bin liraya mal olacağı belirtildi.


Avrupa'da yaşayan Türk işçiler adına inşaat çalışmalarını yürüten Hüseyin Enes, köylerinde böyle bir ibadethaneye ihtiyaç olduğu için arkadaşları arasında para toplayarak bu inşaatı yapmaya karar verdiklerini söyledi. Enes, izinli olarak Avusturya'dan Yedisu ilçesine gelip inşaat çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, "Köyümüzde böyle bir ibadethaneye ihtiyaç vardı. Avrupa'da yaşayan Güzgüllü köylüleri olarak bu inşaatı yaptırmaya karar verdik. Cem Evi ve Kültür Merkezi'mizin yaklaşık olarak 150 bin liraya mal olacağını tahmin ediyoruz. İnşaat çalışmalarının yaklaşık 2 ay sonra tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi.
İstanbul'da ikamet eden Güzgüllü köyü vatandaşlarından Metin Kaya ise çalışmalara yardımcı olmak için köye geldiklerini söyledi. Metin Kaya, "Bunu sadece Cem Evi olarak değil aynı zamanda kültür merkezi olarak da inşa ediyoruz. Bingöl'de ilk defa böyle bir hizmet verilecektir" şeklinde konuştu.
Cem Evi ve Kültür Merkezi inşaatına köylülerin de destek verdiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?