2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bisikletli seyyah

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin projesi olan Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için Türkiye Turu kapsamında Bayburt’a gelen Cemal Azmi Başkaptan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretinden ve gayretinden duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Polat kendisine başarılar diledi.

Halk arasında Gezegen Cemal olarak çağrılan Cemal Azmi Başkaptan 1998 yılından beri bisiklet kullanıyor. 26 yaşında tanıştığı bisiklete merak salan 39 yaşındaki Cemal Azmi Başkaptan, madde bağımlılığına karşı pedal çeviriyor. İl il gezen ve 34 vilayetin mülki amirlerini ziyaret eden çevre gönüllüsü Başkaptan, yetkililerden madde bağımlılığı ile mücadele konusunda daha büyük tedbirler almasını istiyor.

Aslen Rize-Çayelili olan ve İstanbul’un Fatih ilçesinde ikamet eden 39 yaşındaki bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan, Sultan Ahmet’ten verdiği startı Kars’ta noktaladı. Bisikleti ile Kars’tan İstanbul güzergahına dönüş yapan Başkaptan, Bayburt’a uğrayarak mesajını Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a iletmiş oldu.

Başkaptan şu ana kadar bisikleti ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars’ı dolaşırken, dönüşte de Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Çankırı, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa ve Yalova illerinden geçerek start verdiği İstanbul’un Fatih ilçesinde Türkiye turunu bitirmiş olacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 18:39:42
Güncelleme :12 Kasım 2011 Cumartesi 18:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?