2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bitlis'te çocuk felci aşı günleri başlıyor

Bitlis Sağlık Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerde başlatılacak aşı kampanyası hakkında bilgiler veren Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Tuna Çoban, Polio Eradikasyon Programı kapsamında ülkede 1989 yılından itibaren yürütülen çalışmaların başarıya ulaştığını anlattı. Dr

Çoban, Türkiye’nin, içinde bulunduğu Avrupa bölgesindeki 51 ülke ile birlikte 21 Haziran 2002’de çocuk felcinden arındırılmış bölge olarak sertifikalandırıldığını belirterek, "Ancak dünyada halen bu hastalığın görüldüğü bölgeler mevcuttur. Bu bölgelerden ülkemize olası bir virüs geçişi olabileceğinden ülkemiz çocuk felci açısından risk altındadır. Bu sebeple Bitlis dahil olmak üzere 23 ilde 1-7 Eylül 2004 tarihleri arasında ve 6-12 Ekim 2004 tarihleri arasında toplam 2 tur olacak şekilde çocuk felci aşı kampanyası planlanmıştır. Kampanyada ilimiz genelinde ortalama 250 sağlık personeli görev alacak ve 3 yaş altı tüm bebek ve çocuklar aşılanacaktır. Buna yeni doğan bebekler dahildir. Aşının hiçbir yan etkisi olmadığı gibi yeni doğmuş bebeklere yapılmasında da hiçbir sakınca yoktur. 3 yaşından küçük çocuklar daha önce bu aşıyı yaptırmış olsalar bile tekrar yaptırmaları gerekmektedir" dedi.


Çoban, aşı kampanyası sırasında kapı kapı dolaşarak aşı yapacak sağlık çalışanlarına vatandaşların yardımcı olmasının altını önemle çizdi. Çoban, ’’1-7 Eylül tarihlerinde evlerine gidilemeyen veya gidildiği halde evde bulunamayan vatandaşlarımızın 3 yaşından küçük çocuklarını en yakın bir sağlık ocağına getirmeleri hususunda halkımızın gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

iha-bitlis
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 11:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?