6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Böyle başkanlık devri görülmedi

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanlığı'nda benzerine ender rastlanılacak devir teslim töreni yapıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genç İlçe Belediye Başkanlığı'nı kazanan Abdurrahim Ariç, başkanlık makamını ilköğretim okulu öğretmeni Mehmet Hadi Topraktan'dan teslim aldı. İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan Abdurrahim Ariç, öğretmeni olan eski Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan'ın makamına oturdu. 29 Mart Mahalli İdareler seçiminde Belediye Başkanlığı'na seçilen Ariç, 5 yıl belediye başkanlığı yapan öğretmeni için yaptırdığı çiçeği takdim ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Devir teslim töreninde öğrencisine övgüler yağdıran eski Başkan M. Hadi Topraktan, halkın iradesine herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi. Topraktan, "Abdurrahim Ariç benim öğrencimdir. Benim onda hakkım çoktur. Öğrencime görevimi devretmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bilindiği gibi 29 Mart Mahalli İdareler seçimi oldu. Bu seçimde Genç ilçesi Ariç'i görevlendirdi. Bu görevlendirme halkın iradesi ile olur ve herkesin bu iradeye saygı göstermesi gerekir. İlçemizde bu seçim sürecinde önemli mesafeler kaydedildi. Bu sürede hiçbir sorun yaşanmadı. Herkes birbirini ve rakiplerini kabullendi. Bu ilçemizin siyasi bilincinin geliştiğinin göstergesidir. Kavgasız ve sorunsuz bir seçim döneminin yaşanması bölgemizde siyaset kalitesinin yükselmesi anlamına geliyor. Görev yaptığımız sürede bu koltuğu kendi kişiliğimizden ziyade ilçenin tüzel kişiliğini korumak için çalıştık. Yeni belediye başkanınıza sahip çıkın. Kendisini tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Öğretmeninden yeni görevini devralan Abdurrahim Ariç ise Mehmet Hadi Topraktan'ı her zaman öğretmeni olarak gördüğünü ve saygıda kusur etmeyeceğini söyledi. Ariç, "Hocamın bende büyük emekleri var. Belediye Başkanımız ve aynı zamanda öğretmenim olan Mehmet Hadi Topraktan'ın bizim gönlümüzde her zaman yeri ve önemi ayrıdır. Saygıdeğer hocam ve başkanıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 23:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?