6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

BÜ akademik yılı başladı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 AKADEMİK YILI BAŞLADI

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vermeyecek her türlü insani hak ve özgürlüklerin teminat altına alınması için yapılan düzenlemelere katkıda bulunmak istediklerini belirterek, demokratik açılıma destek verilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Bingöl Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik yılı, düzenlenen törenle başladı. Ziraat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, üniversitedeki gelişmeler, bilimsel çalışmalar ve yeni göreve başlayan öğretim üyeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Bingöl Üniversitesi'nin ikinci yılında olmasında rağmen hızla geliştiğini belirten Baydaş, üniversite bünyesinde

fakülte düzeyinde 11 program, meslek yüksek okul düzeyinde 22 programda, 5'i profesör olmak üzere toplam 63 öğretim üyesi, 30 araştırma görevlisi, 23 öğretim görevlisi, 6 okutman ve 3 uzmandan oluşan toplam 125 akademik personel ve bin 620 öğrenci bulunduğunu söyledi.

Hükümet tarafından uygulanan demokratik açılıma da değinen Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, insanlığın huzur ve refahı için demokrasinin vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğunu belirterek, bu açılımı desteklediklerini ifade etti. Demokrasi karşıtı çevrelere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Baydaş, "Demokrasi belki de en mükemmel yönetim şekli değildir ama bugün için insanlığın huzur ve refahı, insan hakları, temel değerlere saygı ve bireysel özgürlüklerin kullanımı açısından baktığımızda demokrasi

vazgeçilmez bir unsurdur. Bizler kısmi veya yarı demokrasi değil, çağdaş ve gelişmiş batı toplumlarında olduğu gibi tam demokrasiyi hedef almalıyız. Türk milletinin bu değerlere layık olmadığını savunan ve menfaatleri uğruna tam demokrasiden taviz verilmesi gerektiğini ileri süren çevrelere asla itibar etmemeliyiz. Ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne zarar vermemek kaydıyla her türlü insan hak ve özgürlüklerinin teminat altına alındığı, toplumsal, kültürel farklılıklarımızın zenginlik

olarak kabul gördüğü gerçek demokratik yapıya kavuşmak için son günlerde kamuoyunu da çokça meşgul eden demokratik açılıma destek verilmesi gerektiğine inanıyor ve bu konuda üniversite olarak Cumhuriyet'imizin temel niteliklerine bağlı, özgürlükçü demokratik yapılanmalara öncülük etmekten memnuniyet duyacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Rektör Baydaş, Türkiye'nin aydınlık yarınlara ulaşmasında çalışma ve yararlı olma sırasının onlarda olduğunu ifade etti. Baydaş, "Geleceğimizin güvencesi olan siz gençlerden çok şey bekliyoruz. Ülke yönetimi ve hizmeti yarışında bayrağı devralmak için eğitim alıyorsunuz. İlimin ışığında sizlere hoşgörüyü, insani değerlere saygıyı, her türlü görüş ve düşünceye tahammülü gösterme gereğini ve sanatını göstereceğiz'' şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekili Yusuf Coşkun ve Vali Vekili Barış Demirtaş'ın birer konuşma yaptığı törene; Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, Ak Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 AKADEMİK YILI BAŞLADI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 AKADEMİK YILI BAŞLADI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 AKADEMİK YILI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 15:29:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?