2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bu atlar kurtarılmayı bekliyor

BU ATLAR KURTARILMAYI BEKLİYOR

Bingöl'de, Murat Nehri'nin ortasında 10 gündür mahsur kalan iki at kurtarılmayı bekliyor. Açlıktan telef olmak üzere olan hayvanlarının kurtarılmasını isteyen Sabri Saçık adlı vatandaş, yetkililerden yardım istedi.

Son günlerdeki kar ve yağmurla birlikte su seviyesi normalin üstüne çıkan ve Bingöl'ün Genç ilçesinden geçen Murat Nehri'nde mahsur kalan 2 at kurtarılmayı bekliyor. Yaklaşık 10 gündür nehrin ortasında bulunan bir adacıkta mahsur kaldıkları öğrenilen iki hayvanını kurtarmak için nehir kenarına gelerek ümitsiz bir şekilde bekleyen Sabri Saçık adlı vatandaş, su seviyesinin yüksekliği nedeni kurtarma çalışması yapamadığını ve ilgililerden yardım beklediğini belirtti. Saçık: "Gördüğünüz bu iki hayvanım 10 günden beri kayıptı. Uzun aramalardan sonra burada mahsur kaldıklarını öğrendim. Tam suyun ortasında kalmışlar. Yiyecekleri yok. Açlıktan telef olacaklarına üzülüyorum. Benim parada falan gözüm yok. Ama hayvanlarım orada açlıktan telef olursa vicdanım sızlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana kim yardımcı oluyorsa olsun, bu hayvanları kurtarsınlar" şeklinde yardım talebinde bulundu.

Hayvan sahibinin kendisinden rica etmesi üzerine bölgeye geldiğini belirten Doğan Köslü adlı vatandaş ise; "Mesleğim balıkçılık olduğu için devamlı sudayız. Onun için buraya geldim. Ama maalesef su çok olduğu için müdahalede bulunmaya cesaret edemediğim için içim sızlıyor. Bu gidişle o hayvanlar orada açlıktan telef olacak. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Adacığın ortasında yiyeceksiz kalan ve hayatta kalma mücadelesi veren hayvanların güçsüz ve yorgun oldukları gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 11:37:04
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 17:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?