1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Bu kez 5.9!

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Karlıova olan deprem saat 03.55’de meydana geldi.

Depremin ardından halk kendini panik içinde dışarı atarak, geceyi sokakta geçirdi. İlçeye bağlı Ortaköy, Dörtyol ve Kantarkaya köylerinde hasarlı binaların olduğu bildirilirken, söz konusu köylere ambulans gönderildi.

Can kaybının yaşanmadığı depremde 11 kişi yaralanırken, ilçeye bağlı Dörtyol Köyü'nde 3 katlı bir bina ile çok sayıda ev yıkıldı. 4.5 şiddetindeki artçı depremde kaçmaya çalışırken yaralanan bir kadın, Köy Hizmetleri'ne ait bir araçla Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Deprem bölgesine ilk yardımı ulaştıran askeri birlikler, Dörtyol Köyü'nde Kızılay'a ait çadırları vatandaşlara dağıttı. Vatandaşlar, aldıkları çadırları el arabasıyla taşıdı.

Depremin ardından soğuk havaya rağmen dışarıda sabahlayan vatandaşlar, korkudan evlerine giremediklerini ve yiyecek sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Önceki gün meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşların dışarıda kalması can kaybını önledi.

Karlıova'da Cumartesi günü meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 3 gün ara verilmiş, depremde 16 kişi yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 12:34:55
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 12:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?