6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bülent Arınç'tan ilginç çıkış

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa milletvekili ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, laikliğin özgürlük getireceğini ancak kardeşlik getirmeyeceğini savunarak, "Kardeşliği bizim imanımız getirdi, inancımız getirdi" dedi.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı tarafından PTT kavşağında düzenlenen mitingde halka seslenen Bülent Arınç, yerel seçimlerde barış için yarıştıklarını belirterek bu memlekette yaşayan herkesin kardeş olduğunu dile getirdi. Arınç, Bingöllülerin kendilerine oy verirse seçimi kazanacaklarını ve başkasına oy verdiklerinde ise saygı duyacaklarını belirterek, "Kavga istemiyoruz, barış istiyoruz. Düşmanlık değil, kardeşlik istiyoruz. Kimlik kökenli siyaset değil, hizmet siyaseti yapmak istiyoruz. Bu topraklarda kimlik ve kültürel hakları ne olursa olsun, bin seneden beri kardeşçe yaşayan insanları birbirine düşman etmek için değil, düşmanlığı yok etmek için geliyoruz" dedi.

"NEYE MAL OLURSA OLSUN BÜTÜN HAKSIZLIKLARI BİTİRECEĞİZ"

Sık sık konuşması tezahüratlarla kesilen Bülent Arınç, AK Parti iktidarının hukuksuzluğu yıkacağını söyledi. Arınç, AK Parti'nin hizmet yapıp bunun karşılığında halkın destek ve oyunu aldığını belirterek, "Biz bu ülkede hukuksuzluğu yıkacağız, hukuku hakim kılacağız. Adaleti hakim kılacağız. Hiç merak etmeyin, neye mal olursa olsun, ezilmeden, yerlerde sürünmeden, alnımız açık, başımız dik, milletimizin desteği ile bütün bu zulümleri, bütün bu haksızlığı bitireceğiz inşallah. Bugüne kadar Türkiye'nin ihmal edilmiş, geciken hizmetlerini yaptık. Vatandaşa hizmet ettik, bunun karşılığını da destek olarak gördük. Millet boşuna bu desteği vermiyor" şeklinde konuştu.

"DARBE YAPMAK İSTEYENLERE MİLLETTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE KARŞI KOYDUK"

Konuşmasında Ergenekon'a da değinen Arınç, korkmadan bütün hukuksuzluğun üzerine gittiklerini söyledi. Önlerine pek çok engel çıktığını dile getiren Arınç, darbe yapmak isteyenlere milletten aldıkları güç ile karşı koyduklarını kaydetti. Arınç, "Önümüze pek çok engeller çıktı. Bizi tökezletmek için el ele veren çevreler oldu. Şu anda gazetelerde yazılıp çizilen, hatta televizyonlarda neredeyse dizi haline gelen, İstanbul'da da bir mahkemede pek çok sanıklı dava olarak görülen çetelerden söz ediyorum.

Bunların bir tek amacı vardı AK Parti'yi devirmekti. Halkın bu kadar destek verdiği siyasal partiyi hukuk dışı güçler el ele vererek devirmek istediler. Önümüze geçtiler. Söz söyletmek istemediler. İcraatımıza engel olmak istediler, halk bizi sevdikçe darbe yapmak istediler. Halk bize destek oldukça suikast tertiplemeye çalıştılar. Halk bizi sevdikçe kıskandılar, bizi tepe taklak bölmeye çalıştılar. Eğer AK Parti dışında bir parti iktidarda olsaydı ve bütün bunlar o partiye karşı yapılmış olsaydı, bu kadar çalışmalarına gerek yoktu. 'Püf' dese o parti yıkılırdı. O hükümetin yerinde yeller eserdi ama bize karşı bunu yaptılar. Yel kayadan bir şey koparamadı. Dimdik ayakta kaldık, başımız dik, alnımız açık kaldık" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLERİN DÜŞÜNCELERİNİ BOZDUK"

Meclis başkanlığı görevi döneminde de büyük iftiralara uğradığını belirten Bülent Arınç, bunlar karşısında susmadığını ve korkmadan cevaplarını verdiğini söyledi. Arınç, Türkiye'de milyonlarca insanın hukukunu çiğnetmediğini ve insanlara yöneltilen hakaretlerin karşılığını verdiğini söyledi. Arınç, "Bingöllüler siz bizi niye seviyorsunuz ben biliyorum, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün hesabını şerefimizle verdik. 5 yıllık meclis başkanlığım döneminde ne iftiralarla, ne hakaretlerle, ne kötü sözlerle karşılaştım ama Allah'a hamdolsun susmadım, cevaplarını verdim, korkmadım, başında kaldım ve Türkiye'de milyonlarca insanın hukukunu çiğnetmedim. İnancımıza hakaret edenlere bin fazlasını söyledim. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlerin düşüncelerini bozduk. Elleri boş kaldı. Şimdi ben Bingöl'ün meydanlarında on binlerce insana konuşuyorum, onlar bir tarafta çile çekmeye başladılar. AK Parti Türkiye'nin en güzel meyvesi ve çiçeğidir. AK Parti Türkiye'nin kabul olmuş duasıdır. AK Parti Türkiye'de herkesin partisidir. Biz Türkiye'nin partisiyiz, biz etnik köken partisi değiliz. Terör istemiyoruz, huzurumuzu bozan hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bunları şunun için söylüyorum siz bize boşuna güvenmediniz. Güveninizi boşa çıkarmayacağız. Siz AK Parti'nin Türkiye için ne ifade ettiğini, geçmişten bugüne kadar gelen iktidarların nasıl bırakıp kaçtıklarını, muhtıraların rüzgarından bile korkup tabana kuvvet kaçtıklarını biliyorsunuz. Biz de o muhtıraları gördük. Kaçmadık, korkmadık adam gibi durduk. Biz Türkiye'de milletin emanetine sahibiz. Sizin bize verdiğiniz emaneti sokakta bırakmadık, size teslim ettik. 'Egemenlik milletindir' sözü var. Bu sözü gerçekleştirmek istedik. Millet ne diyorsa onu yapmak istedik. Biz bu milletin kardeşimiz olduğuna inanıyoruz. Bizim sözümüz, milletin sözüdür ve önemlidir. Milletin içinde ayrımcılık yapılamaz. Demokratikleşme için Anayasa'nın 40 maddesinden fazlasını değiştirdik. 100 kanunda değişiklik yaptık. Temel insan hakları, ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü biraz daha düzeldi. Türkiye çok sıkıntılar yaşamış bir ülkedir. Çok travmalar geçirmiş bir ülkedir. Demokrasinin ve özgürlüklerin önünü açtık. Türkiye son 50 yıldan beri çok zaman kaybetti, çok can kaybetti, milyarlarca dolar servet kaybetti. Eskiden Türkiye'de ilerici-gerici, laik-anti laik, Alevi-Sünni, Kürt-Türk kavgası oldu. Bunların hepsi Türkiye'yi bölmek, gücümüzü zayıflatmak için, bizi birbirimize düşman etmek için çıkarılan kavgalardır. Bunların hiçbiri bizi bölmek için sebep olmamalıdır. Unutmayın ki Çanakkale'de Bingöllü Mehmet, Manisalı Ahmet'in kucağında şehit oldu. Biz birbirimizden güç alıyoruz, bu kardeşliği kimse bozamaz" şeklinde konuştu.

"LAİKLİK ÖZGÜRLÜK GETİRİR ANCAK KARDEŞLİK GETİRMEZ"

Bülent Arınç konuşmasında laikliğin insanlara özgürlük getirdiğini ancak kardeşlik getirmesinin mümkün olmadığını da söyledi. Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Laiklik Türkiye'ye 1937 yılında geldi. Laikliğin insanlara özgürlük getirmesini doğal karşılıyorum ama kardeşlik getirmesi mümkün değil. Kardeşliği bizim imanımız getirdi, inancımız getirdi. Bizi birbirimizden ayırmak isteyenlere bugüne kadar hiç prim vermedik. Bu kardeşliğimize dinamit koymak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Biz farklılıklarımızı düşmanlık olarak değil, kardeşlik ve zenginlik olarak görüyoruz. Ülkemizde bu çalışmalar AK Parti döneminde başladı. Bugün geldiğimiz nokta Türkiye'nin kardeşlik noktasıdır. Biz Türkiye'nin gerçek bir hukuk devleti olmasını istedik. Hukukun üstünlüğünü hakim kılmak istedik, onun için de hukukun içindeki sahte yapılanmalara, hukuksuzluklara, çeteleşmeye, mafyalaşmaya müsaade etmedik. AK Parti döneminde 55 tane suç örgütü çökertilmiş ve hepsi bugün yargı önünde hesap veriyor. AK Parti döneminde darbe teşebbüsünde bulunmak isteyenler şimdi yargı önüne çıkarılıyor. AK Parti döneminde çıkar amaçlı suç örgütleri ile mücadele yapılmıştır. Bugün Türkiye
temizleniyor. Türkiye hukuk devleti haline geliyor. Kardeşliğimizin farkına vardık. Bu çetelerin içerisinde görüyoruz ki dışarıda birbirine düşman zannettiklerimiz, içeride işbirliği yapmışlar. Türkiye'yi karıştırmak için el ele vermişler. Planlar yapmışlar ama o planların üstünde başka bir plan var ki o her şeye kadirdir, her şeyi bozdu ve ortaya çıkardı. Silopi'de kuyular açılıyor, insan kemikleri, bereler, eldivenler çıkıyor. Bunlara üzülüyorum. Silopi'de bir kardeşimizin hayatına son verilmişse, onun hesabını sormak bu dünyada da öbür dünyada da üzerimize borç olsun. Biz kimsenin hukuksuz biçimde hayatına son verilmesine razı değiliz. Başımız dik yaşayacağız bu ülkede, bayrağımızla, vatanımızla, insan kalitemizle birlikte yaşayacağız".
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutafa dalgın IP: 78.187.132.xxx Tarih : 22.03.2009 14:23:05

arınç bey hos gelmış ama boş gelmıs akp hukumetı kendısıne en cok oy veren bır memleket ne yapmıs sormak ıstıyom benım fıkrım akp kendını duzeltsın bu bole olmaz