1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Büyük finalde ilk adım sona erdi

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen okullararası halkoyunları il birinciliği sona erdi. Bingöl Şehir Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmalara, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları kategorilerinde toplam 19 ekip katıldı.

Yarışmaya katılan halkoyunları ekipleri, otantik ve sahne düzeni dalında Bingöl yöresi oyunlarını sergiledi. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği yarışmanın otantik dalında, Vali Güner Orbay İlköğretim Okulu, Güveçli Pansiyonlu İlköğretim Okulu, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ekipleri, sahne düzeni dalında ise Serkan Akyaz İlköğretim Okulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu ve Anadolu Öğretmen Lisesi kategorilerinde birinci oldu.

Bingöl Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Belediye Başkan Vekili İlhami Vergi, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu tarafından yarışmada dereceğe giren ekip başkanlarına Valilik Kupası verildi.

Yarışmalarda dereceye giren ekipler, 5 Mart 2005 tarihinde Gümüşhane ilinde yapılacak Halkoyunları Gurup Yarışması’nda Bingöl’ü ve okullarını temsil edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 15:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?