3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Cami bodrumunun kiralanmasına tepki

Bingöl'ün Uydukent Mahallesi sakinleri, mahalle camilerinin bodrum katının ticari amaçlı kiraya verilmesine tepki göstererek, insanların ibadet yeri olarak kullandıkları mekanın kiraya verilmemesi gerektiğini savundu. 

Uydukent Mahallesi'nde bulunan cami bodrum katının şimdiye kadar hem taziye yeri hem de namaz kılmak için kullanıldığını belirten mahalle sakinlerinden Muhittin Afşin, bodrum katının kiraya verilmesi durumunda caminin yetersiz kalacağını ifade etti. Afşin, "Mahalle muhtarı ve cami yönetimi tarafından cami bodrum katı bir alış veriş merkezine kiraya verilmiş. Mahalle halkı olarak bunu istemiyoruz. Zaten yetersiz olan camimizde bundan sonra Cuma ve bayram namazlarını dışarda kılmak zorunda kalacağız" dedi. 

Cami ihtiyaçları için paraya ihtiyaç duymadıklarını ifade eden Afşin, "Biz mahalle sakinleri olarak aramızda her ay düzenli olarak 1.5-2 bin YTL para topluyoruz. Bu para ile tüm cami ihtiyaçları gideriliyor. Yani ihtiyaç olmamasına rağmen buranın kiraya verilmesine bir anlam veremiyorum. Başta sayın valimiz olmak üzere ilgili mercilerin muğduriyetimizi gidermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Mahalle Muhtarı Ahmet Başbayundur ise, konudan haberdar olduğunu, ancak kendisinin bu konunun dışında olduğunu belirterek, "Ben mahalle muhtarı olarak 'ne verilsin, ne de verilmesin' dedim. Bahsi geçen yerin kiraya verilmesinde mahallemdeki vatandaşların olumlu ve olumsuz görüşler var. Benim de bu konuda tarafsız olmam gerekiyor" ifadelerinde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 14:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?