6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Camilerde uyuşturcu dersi

BİNGÖL’de, Emniyet Müdürlüğü ve Müftülüğün, uyuşturucuyla mücadele kapsamında ortak yürüttüğü proje kapsamında, camilerde cuma namazı öncesinde cemaate uyuşturucunun zararları konusunda bilgi verildi.

Bingöl Kültür Mahallesi Camii’nde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Zafer Ercan, cemaate uyuşturucunun ve sigaranın zararlarını slayt gösterileri eşliğinde anlattı. Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için ailelere önemli görevler düştüğünü anlatan Ercan, şunları söyledi:
“Sizlere yalvarıyorum sigara içiyorsanız bunu bırakın. Sigara ile ilgili mücadeleyi ve sigarayı bu kadar önemsememi şöyle açıklıyorum. Sigara içenlere de ben aslında kelepçe takmayı çok istiyorum. Çünkü sigaranın da diğer uyuşturucu maddelerden farkı yok ve bizlere zarar veriyor. Siz sigara içerken kendi canınız, ciğeriniz olan evlatlarınıza içmeyin derseniz bu çok komik kalır. O yüzden önce kendiniz içmemelisiniz ve sonra çocuklarınıza da içirmemelisiniz. Bütün uyuşturucu maddelerin sigara ile ilişkisi var. Birçok maddede çocuğumuz sigara içmiyorsa ona başka bir esrarı veremezsiniz. Önce sigarayı içmesi lazım, o basamaktan geçmesi lazım. Sigarayı içtikten sonra diğer uyuşturuculara bulaşması daha kolaylaşır. Sigaranın yanı sıra dinimizin de yasak ettiği alkol da beynimizi bozan maddelerin başında gelir. Alkol kendi başına da bağımlılık yapar, alkolizm hastalığını ortaya çıkartır. Sarhoş olan çocuklarımızın bulunduğu ortamlarda yeni yasa dışı maddeler onları davet eder, sarhoş olduğu için ona hayır diyemez.”

Yaptıkları operasyonlarla, uyuşturucu kaçakçılarına sürekli darbe vurduklarını ifade eden Zafer Ercan, şöyle konuştu:
“Sadece yakalama ile bu işin sonunun gelmediğini hepimiz biliyoruz. Çünkü ülke olarak ne kadar bu işle mücadele ederseniz edin, başka ülkeler bu işten menfaat temin etme adına bu işi yapıyor. Siz yakılıyorsunuz ama başka coğrafyalarda sizin ülkeniz hedef alınarak, çocuklarınız zehirlenmeye çalışılıyor. Bu şehre geldiğimiz günden itibaren bununla mücadele başlatıp insanlarımızın, özellikle çocuklarımızın bu maddelerden uzak kalması için neler yapılabilir düşüncesi ile bu çalışmaları başlattık. Uyuşturucu kullanan birine ‘al bunu iç sürüm sürüm sürün’ diyebilir misiniz? Ya da sigara içen birine neden içiyorsun dediğinizde ‘kanser olmak için veya kalp ameliyatı olmak istiyorum da ondan içiyorum’ diyen çıkmaz. Hepimizin maalesef yaptığımız kötü alışkanlıklarla ilgili bir mazeretimiz vardır. Hem kötülük yapıp, hem o davranışını devam ettirip, hem de bunun net cevabını vermek insana aykırıdır. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım. Geleceğimizi karartmayalım.”

Cami cemaatindeki vatandaşlara uyuşturucunun zararlarını slayt gösteri eşliğinde anlatan Zafer Ercan, daha önce yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile bunları kullananların karşılaştıkları sorunlardan oluşan fotoğrafları da gösterdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 19:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?