6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Camilerde uyuşturucuya karşı vaaz

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, uyuşturucu ve madde bağımlılığı yaşının her geçen gün düşerek okullara kadar indiğine dikkat çekip, vatandaşların bilinçlendirilerek çocuklarına sahip çıkmaları için camilerde vaaz verileceğini söyledi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Bingöl Müftülüğü ile Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü organizesinde her hafta bir camide vaaz verilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı.

Bingöl Müftüsü Hasan Çağlar ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Zeki Ercan'ı makamında kabul eden Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların uyanık olması ve çocuklarına dikkat etmesi için bu çalışmanın belirli bir plan doğrultusunda yapılmasını istedi.

Vali Balkanlıoğlu, uyuşturucunun geleceğimizi tehdit ettiğini belirterek, "Bingöl'de uyuşturucu ve madde bağımlılığı yaşı gün geçtikçe düşmekte ve okullara kadar inmektedir. Uyuşturucu ve madde bağımlığına karşı alınacak tedbirler kapsamında her hafta cuma günü bir camide Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzman ekipleri tarafından vaaz verilerek cemaat bilgilendirilecektir. Bu konuda aile bireylerine büyük görevler düşüyor. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda okulların yanı sıra camilerde de bilgilendirme çalışması yapılacaktır. Bu konu çok önemli olduğu için büyük bir hassasiyetle devam ettirilecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?