6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Çan Yayla Festivali yapıldı

Bingöl'ün Göltepesi köyünde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Çan Yayla Şenliği'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Göltepesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği (GÖL-DER) tarafından organize edilen şenliğe katılan vatandaşlar yaylada kamp kurdu. Festival havasında geçen şenlik programından önce gençler tarafından Kadı-Müftü oyunu oynandı. Renkli görüntülere sahne olan şenlik kapsamında at yarışı ve taş atma oyunu yarışması yapıldı. 10 kişinin katıldığı yarışmada en uzağa taş atan Mehmet Kaydultekin, yarışmanın birincisi oldu.


Taş atma yarışının ardından toprak zeminde yapılan at yarışına 11 kişi katıldı. Büyük bir heyecanla izlenen yarışı İlhami Koşunkartal'ın bindiği Kısrak adlı atıyla birinci bitirdi. Fırtına adlı atın binicisi Mehmet Kaydol, attan düşerek yarış dışı kaldı. Sert zemine düşen Kaydol, kafasından hafif şekilde yaralandı. Şenlikte bulunan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye sevk edilen Kaydol'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından şenliğe katılanlara hitap eden GÖL-DER Başkanı Ahmet Karagöl, bazı eksikliklere rağmen şenliğin başarılı geçtiğini söyledi. Karagöl, "Yaklaşık 15-20 yıllık bir zamanın hasreti ile yaylamızın mor menekşe toprağının, buz gibi suyunun özlemini çekmekteyiz. Elde olmayan bazı nedenlerden dolayı bu güzellik manzarası olan yaylamızdan ayrı kaldık. Bizler çocuklarımıza hatta torunlarımıza bu güzelim yaylamızı bir masal tadında anlattık. Buraları anılarımızla yaşattık, çocuklarımızın da hayallerini böylelikle süsledik. Bu yıl istedik ki hayaller gerçek olsun, istedik ki anılar canlansın, istedik ki geleceğe ışık doğsun. Atalarımızın mirası olarak bize kalan bu muazzam ortamda gönülden bir kucaklaşma olsun. Kırlarda çocuk neşeleri ve şarkılar işitilsin" dedi. Konuşmanın ardından mahalli sanatçılar tarafından konser verildi. Konserde söylenen şarkılara halay ile eşlik eden vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 19:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?