6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Çanakkale Şehitleri anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 94. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Bingöl'de düzenlenen bir törenle kutlandı.

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından organize edilen program Genç Caddesi üzerinde bulunan Şehitlik Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Anıta çelenklerin konulması ile devam eden programda bir konuşma yapan BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, vatan, bayrak, din, namus, şeref ve onurları için dış mihraklara karşı ülkemizi savunurken şehit düşen aziz şehitleri anmak, onlara karşı vefa ve minnet duygularını ifade etmek, bu vatan topraklarının hangi zorluklarla kazanıldığını ve korunduğunu gelecek nesillere aktarmak üzere toplandıklarını söyledi.

Sözen, "Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman silahlı kuvvetlerimiz, dün Çanakkale'de olduğu gibi, bugün de Çanakkale Muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tecavüzü bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır. Ders almayanlar için gerekirse tarih tekerrür edecektir. Bizler şehit aileleri olarak cennet ile müjdelenen yakınlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Çünkü bizim yakınlarımız huzurumuz, can ve mal güvenliğimiz, namusumuz ve şerefimiz için şehit olmuşlardır. Ancak yaşanan bazı olaylar şehit aileleri olarak bizleri derinden üzmüştür. Malumunuz insan hakları, demokrasi, özgürlük gibi ucu açık kavramlar ülkemizde art niyetli insanlar tarafından sıkça kullanılan ve çoğu kez suiistimal edilen kavramlardır. Bu kavramlar sadece illegal faaliyetlerde bulunan devletimizi içten bölmeye çalışan kişilerin tekelindeymiş gibi kullanılmaktadır. Bu kavramların arkasına sığınan sözde insan hakları, özde ise terörist hakları savunucuları, askerimiz, polisimiz, korucumuz şehit edilirken sessiz kalıyor, güvenlik kuvvetlerimize kurşun sıkan teröristler vurulunca nerde insan hakları, nerde demokrasi diye çığırtkanlık yapıyor. Şunun unutulmaması gerekir ki Bingöl halkı artık oyunlara gelmeyecektir. Artık ayrılık gayrilik yoktur, gün birlik beraberlik günüdür. Gün devlet millet kaynaşması günüdür. Bu duygularla gözünü kırpmadan vatan uğruna şehit düşenlere Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömür ve şehit yakınlarımıza sabırlar diliyorum" dedi.

Törende bir konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Oğuzhan Ateş ise 18 Mart'ın Çanakkale'nin geçilmeyeceğine bütün dünyanın tanıklık ettiği bir gün olduğunu söyledi. Ateş, bu günün kanın kan, canın can, vatan, namus ve bayrakla bütünleştiği gün olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Yılmaz Karakaya ve Belediye Başkanı Hacı Ketenalp tarafından şehitliğe şehit plaketleri çakıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun şehitlik defterini imzalamasının ardından Şehitlik Anıtı önünden valiliğe kadar yürüyüş yapıldı. Valilik önünde toplanan kalabalık şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Törene katılan aileler şehit olan yakınlarının fotoğraflarını ellerinde tuttu. Aileler tören boyunca şehit fotoğraflarını büyük bir gururla taşıdı. Törene AK Parti Bingöl milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu, daire amirleri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?