1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

CHP heyeti deprem bölgesinde

CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bingöl’de yaptırılan deprem konutlarının, son yaşanan Bingöl Depremi’nde hiçbir zarar görmediğini, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından daha pahalıya yaptırılan binaların ise yıkıldığını belirterek, "Bu binalarda hırsızlık var" dedi.

CHP Tarafından oluşturulan Deprem Konutlarındaki Usulsüzlüğü İnceleme Komisyonu üyeleri, Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Karlıova’ya gelen CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçlaroğlu, Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç ve Van Milletvekili Mehmet Kartal, Dörtyol Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Depremde tahrip olan binaları gezen ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan heyet adına basın mensuplarına bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, deprem konutlarındaki usulsüzlükleri incelemek için Bingöl’e gitmeyi planladıklarını, ancak son yaşanan deprem üzerine Karlıova İlçesi’ne geldiklerini söyledi.

Son yaşanan depremde can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Kaya, "Erzurum’dan başlayarak yaptığımız incelemelerde çadır, hayvan barınağı ve soğuk hava yüzünden vatandaşların açıkta kalması en büyük sıkıntı olarak görülüyor. Bir diğer sorun da tuvalet, WC ve banyosu olmayan binaların taşınmaz kabul edilmemesi ve bu tip evlere sahip olan ev sahiplerinin hak sahibi olarak görülmemesidir. Buradan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a sesleniyorum. Kendileri bu konuda bir ihtiyaç varsa kanun çıkarabileceklerini belirtmişti. İşte ihtiyacın danıskası burada var. Yaşanan bu sıkıntının çözümü için hemen kanun çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Yılmaz, son yaşanan depremde, daha ucuz olan TOBB deprem konutlarının hiçbir hasar görmediğini, aksine TOKİ’nin daha pahalıya yaptığı deprem konutlarının yıkıldığını da iddia ederek, "TOBB’nun 17 - 27 milyar lira arasındaki konutlarına yaşanan depremde hiçbir şey olmazken, TOKİ’nin 39 - 41 milyar lira arasındaki konutları ise yıkıldı. Burada hırsızlık var" şeklinde konuştu.

Komisyon üyesi milletvekilleri, depremde hasar gören diğer köylerde incelemelerini sürdürüyor. Heyetin, öğleden sonra Karlıova İlçesi’ne geçerek oluşturulan Kiriz Merkezi’ndeki yetkililerle görüşeceği, daha sonra Bingöl’e geçecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 13:55:53
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 16:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?