1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

CHP'den 'Bingöl'e sahip çıkın' çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Bingöl’de 12 Mart’ta yaşanan depremin ardından, halkın kış koşullarında zor durumda olduğunu belirtirken, hükümeti vatandaşların yanında olmaya çağırdı.

Anadol, "Hükümeti Bingöl ile ilgilenmeye davet ediyoruz. Bingöl halkını yalnızlığa, soğuğa kış koşullarına terk etmemesini istiyoruz" dedi.

Kemal Anadol, Bingöl depreminin ardından bölgeye incelemelerde bulunan CHP heyetiyle TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Bingöl’de 1 Mayıs 2003 tarihinde yaşanan depremin ardından üç tip konut yapıldığını, bunlardan devletin ihalesiz davet usulüyle yaptırdığı konutların oturulamaz durumda olduğuna işaret ederek, hükümeti bu konunun üzerine gitmeye, sorumluları bulmaya çağırdı. Anadol, bu zor kış koşullarında Bingöl halkının zor durumda olduğunu belirtirken, "Hükümeti Bingöl ile ilgilenmeye davet ediyoruz. Bingöl halkını yalnızlığa, soğuğa kış koşullarına terk etmemesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in olası bir depremde bir ilin yüzde 72’sinin yıkılacağı şeklindeki açıklamasında hangi ili kastettiğini bilmediğini kaydeden Anadol, "Bingöl`de yapılan en sağlıksız konutlar devletin ihalesiz davet suretiyle yaptığı konutlar. Bu açıkça bir yolsuzluk yapıldığını gösteriyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 17:44:23
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 19:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadulahkaya IP: 85.100.88.xxx Tarih : 18.03.2005 21:20:01
öncelikle chp milet vekiline teşekürlerimi sunarımgerçekten bingöl sahipsiz olduğu için yardım yapılmıyornedenisebingöl milet vekileri hepkendi akrabalarını işe yerleştirmek için çalışıyorlar oysaki bingölde yoksul çok yardım eden yok hepsi mevhatçi olduğu için bingöl geridekaldısaygıları sunarım bir bingölü olarak bingöl ilini geliştirmek için önce işszinsanlara iş bulsunlar ondan bak büngölün haline