1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

CHP'li başkandan şaşırtan ilan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, Adaklı ve Yedisu ilçelerinin Deprem Yasası kapsamına alınmasından dolayı yerel gazetelere verdiği ilanla hükümete teşekkür etti.

TBMM’de kabul edilen Deprem Yasası’na son anda Bingöl’ün Adaklı ve Yedisu ilçelerinin de dahil edilmesinin sevindirici olduğunu bildiren Kurban, ’’Bingöl adına yapılan her türlü olumlu girişimi destekleriz" dedi. ’’Keşke Bingöl’ün tamamı Deprem Yasası kapsamına alınsaydı. Ancak yasa hazırlanırken, sadece Karlıova İlçesi risk bölgesi ilan edilmişti. Muhalefetin önerisi olmasına rağmen yasaya 2 ilçenin daha ilave edilmesini kabul edenlere teşekkür etmeyi uygun gördük’’ diye konuşan Kurban, 1. derecede deprem kuşağı üzerinde yer alan Bingöl’ün tamamının riskli bölge ilan edilmesini gerektiğini savundu.

Kurban’ın gazetelere verdiği yarım sayfa teşekkür ilanı ise şöyle:

"TBMM’de dün çıkan Deprem Yasası’na sonda CHP Bingöl İl Başkanlığı’nın önerisi, CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç’un girişimleriyle Yedisu ve Adaklı ilçelerimiz de ilave edilmiş bulunmaktadır. Bu çabalarından dolayı; önergeyi kabul eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’e, önergeyi hazırlayan ve sunan CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç’a, önergeye destek veren Bingöl Milletvekili Meclis İdare Amiri Feyzi Berdibek’e, önerimize katkı sunan diğer milletvekillerine ve emeği geçen herkese il örgütüm adına teşekkür ederim."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 13:38:54
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 19:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?