6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Çiftçinin yüzü gülüyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bu yıl meyve ağaçlarının beklenenin üzerinde çiçek açması çiftçilerin yüzünü güldürdü.


Çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan köylüler, uzun yıllar sonra ilk defa ağaçların bu kadar fazla çiçek açtığına şahitlik ettiğini söyledi.

İlçede her yıl çok güzel elma yetiştiğini belirten çiftçiler, tek sıkıntılarının pazar bulamamak olduğunu dile getirdi. 20 yıldır çiftçilik yaptığını belirten Mahfuz Temizkan, ağaçların aşırı çiçek açtığını ve verimin bereketli olacağını söyledi. Temizkan, "Elma ağaçları bu yıl çok fazla çiçek açtı. İlk defa bu kadar çiçek açtıklarını görüyorum.

Bu yıl çok bereketli geçecek gibi görünüyor. Elmalarımızı hiç ilaçlamıyoruz, bölgemizde çok güzel elmalar yetiştiriliyor. Ancak en büyük sıkıntımız pazar bulamamaktır. Dallarından kopardığımız elmaları zamanında satamayınca çoğu çürüyor. İlçemizde soğuk hava deposu olsaydı bunları muhafaza etme imkanı olurdu. Ama böyle bir şansımız yok. Yedisu ilçesinde ikamet eden vatandaşların tek geliri çiftçiliktir. Ürünlerimizi rahat satabilmek için pazar bulunmasını ve muhafaza etmek için de soğuk hava deposu yapılması konusunda yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 12:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?