6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Çocuklar sevindi

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, çocukların daha rahat ve nezih bir ortamda vakit geçirmeleri için bütün mahallelere çocuk parkı yaptıracaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'in talimatları ile başlatılan çalışmalar sonucunda çocukların oyun oynayacakları alanların olmadığı 4 bölgede çocuk parkı yapıldı.

Çocukların daha yoğunlukta olduğu yerlerden çalışmalarını başlatan belediye başkanlığı ekipleri Yenişehir Mahallesi Afa Konutları bölgesine 2, Mevlana İlköğretim Okulu yanına 1 ve Nuri Özaltın İlköğretim Okulu yanına 1 olmak üzere 4 tane yeni çocuk parkı yaptı. Çocuk parkı için gerekli malzemeleri temin eden belediye ekipleri, bu malzemeleri yerleştirerek çocukların oyun oynayabileceği ve vakit geçirebileceği alanlar oluşturdu.

Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, çocukların eğlenebilecekleri alanların çok önemli olduğunu belirterek, bütün mahallelere çocuk yoğunluğuna göre park yaptıracaklarını söyledi. Başkan Ariç, "Çocuk oyun alanları çok önemlidir. Evlerinin önünde oyun alanı olmayan çocukların sıkıntı yaşadığını tespit edip bu çalışmayı başlattık. Bu hizmet ile birlikte hem çocuklar, hem de aileleri mutlu oldu.

Birçok mahallede park olmadığı için çocuklar caddelerde oyun oynamaktaydı. Bu da beraberinde tehlikeli durumları meydana getirmekteydi. Çocuklarımız bizim için çök önemlidir. Bundan dolayı ihtiyaca göre her mahallede mutlaka çocuk parkı yaptıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Mahallelerde çocuk parkı yaptırılmasından dolayı sevindiklerini belirten aileler ise bu çalışma ile birlikte evlerinin önünde oyun oynayan çocuklarını görebildiklerini söyledi. Aileler, bu çalışmadan dolayı belediye ekiplerine teşekkür ettiklerini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 17:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?