6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Coşkun'dan yatırımcılara davet

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, yeni teşvik yasası kapsamında yatırım yapacak iş adamlarının çantasını taşımaya hazır olduklarını söyledi.


Bingöl'de görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile Elmalı köyünde bulunan mesire yerinde bir araya gelen Milletvekili Yusuf Coşkun, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hedeflerinin işsizliği önlemek olduğunu belirten Coşkun, bu konuda bir takım projeler yaparak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Coşkun, Bingöl'e en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ve bu mücadelenin devam edeceğini kaydetti. Bingöl havaalanı ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Yusuf Coşkun, bu yatırım için 50 milyon lira para ayrıldığını söyledi. Coşkun, "31 Aralık 2008 tarihinde Yüksek Planlama Kurulu'ndan çıkan havaalanı işi yatırım programına alındı. İhalenin yapılabilmesi için havaalanına yaklaşık 50 milyon lira gerekiyordu. Bu ihale bedeli temin edildi. İhale için yazı Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) verildi. 2 ay içerisinde bu ihale yapılacak ve bu yıl çalışmaları başlayarak 2011 yılında Bingöl'e uçak inecektir. Bu konuda her hangi bir aksama söz konusu değildir. Havaalanımız özel idare bütçesi ile yapılıyordu. Buradan alıp Ulaştırma Bakanlığı bütçesine koyduk. Özel idare bütçesi ile bu işin yapılması mümkün değildi" dedi.
Yeni teşvik paketinden dolayı bölgeye yatırımcıların gelmesini beklediklerini de belirten Yusuf Coşkun, Bingöl için önemli teşviklerin olduğunu söyledi. Coşkun, "Bu yeni pakette ile Bingöl'e önemli teşvikler var. Yatırım yapanlar için çok büyük imkanlar veriliyor. Yasada arazi, sıfır vergi, sıfır işçi primleri var. Bingöllü iş adamları ile görüşerek buralara gelip yatırım yapmalarını sağlayacağız. Arazi bedava, vergi yok, sigorta primi yok. Devlet buraya yatırım yapanlardan üretim maliyetlerini çıkarana kadar vergi almayacaktır. Bunlar çok önemli şeylerdir. Bunlarla birlikte kalkınma ajansları kuruluyor. Bu kalkınma ajansları yatırım yapmak isteyenlere öncülük yapacaktır. İlimizde yatırım yapmak isteyen herkese bu ajanslar proje hazırlayacaktır. Şunu rahatlıkla söylemek istiyorum Bingöl'de yatırım yapmak isteyen iş adamlarının çantacısı olmaya hazırız. Gidip İstanbul ve Ankara'da ne kadar iş adamı varsa bunları ilimize yatırıma davet edeceğiz. Her türlü yardımı da vereceğiz. Bu millet bizleri seçti, bizim de bunlara en iyi hizmeti vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.


Yusuf Coşkun, Bingöl'de işsizliğin had safhada olduğunu, üzerinde çalıştıkları bir takım projelerin hayata geçirilmesi durumunda bu sorunu ciddi oranda çözeceklerini anlattı. Coşkun, "En büyük hedefimiz gençlerimizi iş sahibi yapmaktır. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız var. Bu çalışmalar sonuçlanırsa ve üzerinde çalıştığımız projeleri tamamlarsak ilk etapta en az 500 gencimizi iş sahibi yapacağız. İşsizliği önlemek için değişik projeler üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun'un toplantısına, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve Merkez İlçe Başkanı Aydın Çeçen de katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?