6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Davul zurnalı sergi açılışı

Bingöl'ün Kiğı ilçesi Nacaklı köyündeki genç kızların eğitim gördüğü biçki dikiş kursunun yıl sonu sergisi, davul zurna eşliğinde bayram havasında açıldı.


Genç kızlar tarafından yapılan ürünlerin görücüye çıktığı yıl sonu sergisine katılan İlçe Kaymakamı Ercan Çiçek ve kurum amirleri, köy girişinde davul, zurna eşliğinde çekilen halaylarla karşılandı. Sergi açılışında bir konuşma yapan Nacaklı Köylüleri Derneği Başkanı Zeynel Güçlü, ilçe kaymakamı ve kurum amirlerini köylerinde görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.


İlçe Kaymamı Ercan Çiçek tarafından kurdelesi kesilen sergiyi gezen davetliler, genç kızlar tarafından yıl boyunca yapılan çalışmaları inceledi. Sergiyi gezen davetlilere köy halkı tarafından yemek ikram edildi. Kaymakam Ercan Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda temsili kaymakamlık koltuğuna oturan Nacaklı Köyü İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencisi Orhan Orgun ile bir süre sohbet etti.


Danıştay saldırısını gerçekleştiren ve Kiğı'nın Nacaklı köyü nüfusuna kayıtlı olan Alpaslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın da sergiye katılması dikkatleri çekti. Nacaklı Köylüleri Derneği Başkanı Zeynel Güçlü'nün davetlisi olarak sergiye katılan İdris Arslan, serginin ardından köylüler tarafından verilen yemeğe katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:41:57
Güncelleme :25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?