1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

DEHAP binasına yoğun koruma

Nevruz kutlamalarında Türk bayrağının yerlerde sürüklenip yakılmak istenmesine tepki olarak Bingöl’de ’Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi.

Bingöl Sivil İnisiyatif Grubu’nca organize edilen ’Bayrağa Saygı’ yürüyüşü, Şehitler Anıtı önünde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş Hacı Hıdır Camii önünde yine İstiklal Marşı’yla son buldu. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe katılan vatandaşlar, "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Türkiye bizimdir, bizim kalacak", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.

Yürüyüş nedeniyle Genç Caddesi bir süre trafiğe kapanırken, olası provokasyonlara meydan verilmemesi için DEHAP Bingöl İl Başkanlığı bürosunun bulunduğu Halk Pasajı önünde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Esnafın da işyerlerine bayrak asarak destek verdiği yürüyüşte Bingöl Sivil İnisiyatif Grubu adına yapılan basın açıklamasını okuyan Osman Baran, şanlı bayrağa yapılan saldırıyı kınadı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 18:14:26
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 20:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akın diyar IP: 144.122.250.xxx Tarih : 30.03.2005 22:35:29
arkadaşlar biz bingolluyuz bu soven oyunlara gelmemiz cok uzucudur.yapılan yanlıstır ama bolge halkı olarak bu fasızan sova gelmek kahredıcıdır.saygılarımla.