6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Deprem çocukları unutulmadı

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen depremde 84 çocuğa mezar olan okulda eğitim yapan gören öğrencileri ziyaret eden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerle birlikte piknik yaptı, spor malzemesi dağıttı.


Bingöl Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucuyla mücadele amacıyla başlatılan 'Bingöl Güneşin Doğuşu Projesi' kapsamında, okullara yapılan spor malzemesi yardımı devam ediyor. Kampanya çerçevesinde kapsamında 1 Mayıs 2003 depreminde 84 öğrencinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği ve daha sonra yeniden yapılarak ismi Çeltiksuyu Sabah Gazetesi İlköğretim Okulu olarak değiştirilen okul öğrencilerini ziyaret edildi. Depremde en büyük kaybın verildiği okulun öğrencilerini ziyaret eden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul bahçesinde öğrencilerle piknik yaptı. Öğrencilerin evlerinde annelerine yaptırdığı pastalar ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan malzemeler bahçede öğrencilerle paylaşıldı. Öğrencilere ikramların yapıldığı okul bahçesinde bir konuşma yapan Bingöl İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, 'Bingöl'e Bin El' kampanyası çerçevesinde Türkiye'nin değişik illerinden topladıkları malzemeleri dağıttıklarını söyledi. Kaplan, "Kardeşçe yaşamak isterken bu ortamı bölmek isteyen teröristleri öncelikle engellememiz lazım. Bunu da ancak insanların kötü yollara girmesini önlemekle sağlayabiliriz. Türkiye bir tane. Başka Türkiye yok. Onun için kendi vatanımızda mutlu yaşamak zorundayız. Biz mutlu yaşamak isterken teröristler ülkemizi bölmek istiyor. Bingöl'de gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için bir kampanya başlattık. Bunu yapmak için gençleri spor ile meşgul edip boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla Güneşin Doğuşu Projesi kapsamında 'Bingöl'e Bin El' kampanyası başlattık. Bu kampanya kapsamında Türkiye'nin değişik illerinden toplanan spor malzemelerini sizlere dağıtarak boş vakitlerinizi spor ile geçirmenizi sağlamayı hedefliyoruz. Uyuşturucudan uzak durup, spor ile meşgul olmanızı istiyoruz. Uyuşturucunun temeli sigara ile başladığı için akşam evinize gittiğinizde anne ve babalarınıza sizinle daha uzun yaşamasını sağlamak için sigarayı bırakmalarını isteyiniz" dedi.


KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, yaşadıklarından ve karşılaştıklarından ders alarak çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini söyledi. Ercan, "Polis olarak en büyük tecrübemiz yaşadıklarımızdır. Öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki, bunlar bizlere çok önemli tecrübeler kazandırıyor. Uyuşturucunun sigara ile başladığını herkes biliyor. Sigara içenlerin vücudu uyuşturucuya daha yatkın olur. Bundan dolayı öncelikle sigaradan uzak durmalısınız. Bugünlerinizde sigara içmeye başlarsanız, ileride bunu bırakamaz ve farklı arayışlara da girebilirsiniz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından okula getirilen futbol, voleybol ve basketbol topları ile tişört, forma ve eşofman takımları okul idaresine teslim edildi. Öğrencilerle yapılan pikniğe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ferhat Kılıç, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü H. Zeki Ulusan, Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili Oğuzhan Kuranoğlu, Şehit Murat Şengül Polis Merkezi Amiri Başkomiser Ali Ural, polis memurları, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 10:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?