1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Deprem konutları mercek altında

Kış şartlarına dayanmayan deprem konutlarında inceleme yapan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, ’’Konutların yapımı aceleye getirildiği için özellikle çatılarında büyük sorunlar var’’ dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından yaptırılan 2 bin 16 daireli deprem konutlarında inceleme yapan CHP Milletvekili Mahmut Yıldız, konutlarda birçok eksik tespit ettiklerini bildirdi. İ

İnşaatın kış koşullarında ve çok suratlı bir şekilde yapılmasından dolayı bir takım sorunlar yaşandığını anlatan Yıldız, ’’Bu sorunlar giderilebilecek sorunlardır. İnsanlarımızın konutlarında oturmasını engelliyici sorunlar değildir. Çatılarda büyük sorunlar vardır. Kış şartlarının yumuşamasından sonra çatılardan sızma meydana gelmiştir. Çatıların tekniğine uygun gözden geçirilmesi gerekiyor’’ dedi.

’’İnşaat eksikleri olabilir ama önemli olan bu sorunların giderilmesini sağlamaktır’’ diyen Yıldız, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. İnşaatların fiyatlarıyla ilgili ciddi araştırmalar yaptıklarını anlatan Yıldız, devletin kıt imkanlarıyla yapılan bu konutların durumunu mercek altına aldıklarını ifade etti.

Konutlardaki hasarların tespit edilmesi için Bingöl’e bir heyet gönderen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, eksikliklerin yüklenici firmalar tarafından tekrar yapılacağını bildirmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 23:46:13
Güncelleme :12 Şubat 2005 Cumartesi 23:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?