1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Deprem Konutları'nı lağım suyu bastı

Bingöl’de kanalizasyon şebekesi tıkanınca lağım suları bir binanın bodrum katını bastı. Uydukent Mahallesi’ndeki Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) deprem konutları 11. Blok’un bodrum katını lağım suları bastı.

Kanalizasyonun tıkanması sebebiyle bodrum katına akan pis sular nedeniyle Mehmet Tuğa’ya ait ev eşyaları ile kiler olarak kullanılan diğer bölümlerdeki eşyalar kullanılmaz hale geldi. Mehmet Tuğa, kış ortasında eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini belirterek, belediye ekiplerinin geç gelmesine sitem etti. Kovalarla evindeki suları boşaltmaya çalışan Tuğa, ’’Eşyalarımız hep sular altında kalmış. İmdadımıza kimse gelmiyor. Arıtma tesisinin yanındaki logar tıkanmış. Lağım suları olduğu gibi bizim eve girmiş’’ dedi.

Tıkanan kanalizasyonu açmaya gelen Bingöl Belediyesi Su ve Kanalizasyon Şebeke Amirliği ekipleri, logardan 2 metre uzunluğunda korniş çıkardı. Yaklaşık 1 saat süren uğraştan sonra tıkanan logar açılırken, evdeki sular ise vidanjör aracıyla temizlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 13:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmed sezgin IP: 195.175.37.xxx Tarih : 20.03.2005 20:28:33
İşte halimiz ortada haberinizi okuyunca çok üzüldüm sorarım size türkiyede kaç ilde böyle bir rezalet yaşanıyor. benim mağdur olan hemşerime tavsiyem bu işin sorumluları hakkında tazminat davası açsın böylece haklarımızı savunmayı biraz olsun öğreniriz ve öne gelen bildiği gibi davranmaz