1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Depremde ölenler için fidan dikildi

Bingöl’de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen ve 177 kişinin ölümüne sebep olan 6.4 şiddetindeki depremin 2. yıldönümü nedeniyle anma törenleri düzenlendi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), AKUT ve Bingöl Belediyesi’nin müşterek düzenlediği anma programında hayatını kaybedenler için fidan dikildi, resim sergisi açıldı ve ikindi namazına müteakip Mevlit-i Şerif okutuldu.

Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda görev yaparken depremde hayatını kaybeden Behiye ve Faruk Korkmaz öğretmenler ile depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlar anısına okul bahçesinde 200 fidan dikildi. Fidanlarla depremde ölenlerin yaşatılacağı belirtildi. Depremin ikinci yıl anma kutlamaları çerçevesinde son bir haftada değişik okullarda toplam 680 fidan dikildi. Milli Egemenlik İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenle yapılan fidan dikimi sonrasında Dörtyol kavşağında açılan resim sergisi açıldı.

Depremde yaşananların gözler önüne serildiği 80 karelik resim sergisinin kurdelesini Bingöl Valisi Vehbi Avuç tarafından kesildi. Kurdelenin kesilmesinden sonra resim sergisini gezen Bingöl Valisi, "Allah o günleri bir daha göstermesin" temennisinde bulundu. Vali Avuç, "Depremin ders çıkarılması gereken neticesi var. Olumsuzluklardan ders çıkararak olabilecek felaketlerin önünü almak lazım. Bize ve vatandaşlara çok işler düşmektedir" dedi.

Amaçlarının depremi unutmamak ve ölenlerin anısını yaşatmak olduğunu belirten TOG Bingöl Temsilcisi Semiramis Karaarslan, büyük bir felaket yaşadıklarını ve acıların yaralarının henüz sarılmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 18:24:35
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 20:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?