6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Devlet Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bir ilin kalkınmasının sadece kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı yatırımlarla mümkün olmayacağını belirterek, "Gerek Bingöl'de, gerekse dışarıda yaşayan bütün Bingöllü işadamlarımızı bölgeye yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.


Diyarbakır'dan helikopter ile Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İl Tarım Müdürlüğü ile Arı Yetiştiricileri Birliği'nin Kültür Merkezi'nde ortaklaşa düzenlediği, 'Arıcılık ve arıcılığın geleceği' konulu panele katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı giderek üretimden uzaklaştıklarını ve bunun üretim kültürünü olumsuz etkilediğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Aslında hep birlikte yeniden bilgiye, emeğe, üretime dönük işlere daha fazla kafa yormamız lazım.


Dedikoduyla, lafla, kısır döngülerle ve ideolojik çekişmelerle hiçbir yere varılmaz. Bilime, tekniğe dayalı üretime dönük faaliyetleri geliştirmemiz gerekiyor. İlimizdeki işsizliği görüyoruz. Bu gençlere birtakım imkanlar sunmamız lazım. Bunun için mutlaka üretimi artırmamız gerekir. Fakat bu yetmez. Hepimiz samimi bir şekilde kaliteyi korumalıyız. Bu konuda hepimize sorumluluklar düşer. Birbirimizin bekçisi olmalıyız. Çünkü birinin yaptığı yanlışlar tüm camiaya mal oluyor. Siz değerli arıcılardan isteğim, üretim yaparken kaliteye önem verip markalaşmanızdır.

Malınızı rahat satabilmenizdir. Bingöl belli bir eşiğe gelmiş durumdadır. Bu eşiği geçip daha farklı kulvarlara gireceğimize inanıyorum. İlimizde üniversite kuruldu, havaalanı inşaatını başlatıyoruz, doğalgaz çalışmaları, Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları devam ediyor. Sağlık ve eğitimde çok ciddi çalışmalar sürüyor. Bütün bunlar kamunun yaptığı işlerdir. Ama sadece kamunun yaptığı yatırımlarla bir ilin kalkınması mümkün değildir.

Burada gerek Bingöl'de yaşayanlar, gerekse dışarıda yaşayan bütün Bingöllü işadamlarımızı ilimize yatırıma davet ediyoruz. Arıcılar üretken kesim olarak örnek oluyor. Bunun yanında meyvecilik ve tarıma dayalı farklı işler yapabilirsek daha iyi olur. Çünkü üreten insanlar daha rahat yaşam tarzına sahip oluyor. Arıcıların yaptığı bütün çalışmalara elimizden gelen imkanlar dahilinde destek vereceğiz" dedi.


Bakan Yılmaz'ın konuşma yaptığı sırada elektriklerin kesilmesi sonucu salon bir anda karanlığa büründü. Jeneratörün devreye sokulmasıyla Bakan Yılmaz konuşmasına kaldığı yerden devam etti.
Bingöl Valisi İrfan Balkanlı ve Bingöl milletvekilleri Kazım Ataoğlu ile Yusuf Coşkun'un da birer konuşma yaptığı panelin ardından, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler Bingöl Polisevi'nde verilen yemeğe geçti.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 14:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?