6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Dilipak ve Yurdatapan'a protesto

Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM) adlı oluşumun Bingöl'de düzenlediği 'Demokratik açılım değerlendirmesi' konulu toplantı, bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri tarafından protesto edildi.
Toplantı Bingöl Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını TKMM Bingöl Koordinatörü Semiramis Karaarslan'ın yaptığı toplantıya katılan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ve Müzisyen Şanar Yurdatapar katıldı. Şanar Yurdatapar ve Abdurrahman Dilipak tarafından yapılan kısa konuşmaların ardından katılımcılara söz verildi. Toplantıya katılan ve söz alan Bingöl Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Bürkek, açıklama yaparken kabalalık bir grup ayağa kalkarak Türk bayrakları açtı ve toplantıyı protesto
etti.

Bürkek, Türk devletinin büyük bir devlet olduğunu belirterek, "Devleti büyük olan bir milletin meclisi de TBMM'dir. Alternatif bir meclise ihtiyaç yoktur. Herkes bunu çok iyi bilsin ki bizim dinimiz İslam, bayrağımız ay yıldız, milletimiz Türk milleti ve dilimiz Türçe'dir. Abdurrahman Dilipak ve Şanar Yurdatapan birer ABD askeridir. Biz sivil anayasaya değil, sergilenen bu haince oyunlara karşıyız. Son söz olarak büyük insanların küçük meclislerde asla işi olmaz" diye tepki gösterdi.

Mehmet Bürkek'ün konuşmasının ardından Alperen Ocakları, Ülkü Ocakları, Kamu-Sen ile Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği üyelerinden oluşan kabalalık grup hep bir ağızdan 'Ne mutlu Türküm' diyene bağırdı. Toplantıyı protesto eden kalabalık, bir süre Dilipak ve Yurdatapar ile tartıştıktan sonra salonu terk etti.

Toplantıya AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, Solhan İlçe Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 16:48:03
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 23:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?